Politie Haaglanden

Persberichten 17 augustus

haaglanden, 17-08-2010

Politie Haaglanden in Opsporing Verzocht
Den Haag Politie Haaglanden is vanavond te zien in het programma Opsporing Verzocht. De recherche van Bureau Zuiderpark onderzoekt een gewapende overval op een bakkerswinkel aan de Leyweg. De eigenaar van de bakkerswinkel werd op 21 juli omstreeks 20.15 uur in de winkel overvallen en moest zijn portemonnee en autosleutels afstaan. Zijn auto, een blauwe Mercedes, werd door de twee daders meegenomen. Vanavond worden beelden van de daders getoond.

Aanhouding na brand op Hooftskadelaan
Den Haag Hulpdiensten ontruimden dinsdagochtend 17 augustus meerdere woningen aan de Hooftskadelaan, nadat er rond 02.30 uur een felle brand was uitgebroken. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden meerdere mensen met ademshalingsproblemen ter plaatse door de GGD gecontroleerd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, die vermoedelijk is ontstaan in twee kelderboxen van het portiek. Agenten hielden een 28-jarige Hagenaar aan voor mogelijke betrokkenheid bij het ontstaan van de brand. Hij zit vast voor verhoor.

Brandweer Haaglanden verstuurde dinsdagochtend 17 augustus een persbericht. Voor meer informatie wordt u naar dat bericht verwezen.

Brandstichting (oproep getuigen)
Den Haag Op dinsdag 17 augustus om 04.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een inbraakalarm afging in het buurtcentrum Bokkefort aan de Hildo Kroplaan. Meerdere politiewagens gingen er naartoe. Agenten zochten de omgeving van het centrum af. Ze constateerden dat er een raam verbroken was en er brand was gesticht. Het buurthuis liep aanzienlijke schade op. Heeft u iets gezien of gehoord, of heeft u informatie die de politie kan helpen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Vervuilers aangehouden
Den Haag Terwijl twee medewerkers van wijkbeheer op maandag 16 augustus het speelterrein aan de Frans Halsstraat aan het vegen waren, gooiden twee vrouwen (37 en 39) boodschappentassen vol voedselresten en brood op het plein. De wijkbeheerders spraken de vrouwen hierop aan, omdat het plein op deze manier een vieze bende werd. De twee hadden maling aan de wijkbeheerders en gedroegen zich asociaal en agressief. Een agent die in de buurt was kon nog net een gevecht voorkomen. De agent hield de vrouwen aan en nam ze mee naar het politiebureau. Tegen beide vrouwen is proces verbaal opgemaakt.

Recalcitrante broers
Den Haag Twee broers gingen maandag 16 augustus in de Brueghelstraat omstreeks 21.30 uur met elkaar op de vuist. De familie belde zelf de politie, omdat één van de twee een vuurwapen zou hebben. Toen de politie arriveerde was één van de broers (32) nog in de buurt. Hij werd onmiddellijk aangehouden. Terwijl agenten onderzoek deden in de woning van de broers en met de familie spraken, kwam de andere broer (25) weer thuis. Ook hij werd aangehouden, maar verzette zich hevig door onder andere een agent bij zijn keel te grijpen. Agenten brachten de Hagenaar met veel moeite onder controle en sloegen hem alsnog in de boeien. Intussen had zich in de straat een groep toeschouwers verzameld die voorwerpen gooide naar de agenten. Ook de familie begaf zich naar buiten en begon tegen de agenten te schreeuwen. Een derde broer (24) beledigde de agenten. Ook hij werd meegenomen naar het politiebureau. Er is geen vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Gesignaleerd
Den Haag Een 40-jarige Hagenaar is op maandag 16 augustus om 17.00 uur aangehouden op de Hooftskade, omdat hij nog 1166,75 aan boetes had open staan. De man kon de boetes niet betalen en koos ervoor om zich in te laten sluiten. De Hagenaar zit 25 dagen vast.

Klant plast in magazijn
Den Haag - Een 32-jarige Hagenaar wilde maandag 16 augustus om 15.10 uur een winkel aan de Amsterdamsestraat niet verlaten. Winkelmedewerkers zagen hem goederen in zijn tas stoppen en verzochten hem daarom zijn tas leeg te maken en uit de winkel weg te gaan. De Hagenaar weigerde. Vervolgens ging hij naar het magazijn, waar hij urineerde. Politieagenten hielden de man die dronken was - aan. Hij ontving processen-verbaal voor openbare dronkenschap, urineren in een openbaar gebouw en niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Hagenaar door het lint
Den Haag - Om nog onbekende reden ging een 51-jarige Hagenaar maandag 16 augustus om 17.20 uur volledig door het lint in een apotheek aan de Regentesselaan. De man was agressief, pleegde vernielingen en bedreigde aanwezige medewerkers. Agenten moesten geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen. Zij namen hem mee naar het politiebureau, waar een arts hem beoordeelde. Hij was erg verward. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na zwartrijden
Den Haag - Agenten zagen maandag 16 augustus om 14.00 uur bij een tramhalte aan de Loosduinseweg dat er commotie was tussen tramcontroleurs en een man en een vrouw. De 26-jarige vrouw uit Den Haag was betrapt op zwartrijden, waarna een controleur haar een boete wilde geven. Zij wilde hier niet op wachten en stapte uit bij de halte aan de Loosduinseweg. Haar man (34) wachtte haar op bij deze halte. Hij accepteerde niet dat zijn vrouw een bekeuring kreeg en greep een controleur beet. De twee werden aangehouden en moesten mee naar het bureau. De agenten hebben beiden meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag Surveillerende agenten zagen op maandag 16 augustus om 18.15 uur een man op een bromfiets rijden op de Beresteinlaan. Deze man reed met een flinke snelheid en de agenten besloten de man en de bromfiets te controleren. In de Middenstede stopte deze man en werd door de agenten aangesproken. Hij vertelde meteen dat het niet zijn bromfiets was en dat hij geen rijbewijs had. De man werd aangehouden en met de bromfiets meegenomen naar een politiebureau. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, helm en kentekenplaat. De man mocht hierna lopend met de bromfiets vertrekken. Hij stapte echter korte tijd later weer op de bromfiets en werd opnieuw aangehouden dus kreeg nogmaals een proces-verbaal.

Man rijdt al 24 jaar rond zonder geldig rijbewijs Rijswijk - Een 40-jarige man uit 's-Gravendeel trok maandag 16 augustus de aandacht van surveillerende agenten. De man viel op doordat hij in zijn personenauto voor elke bocht remde en ogenschijnlijk wel heel erg voorzichtig reed. De bestuurder bleek niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Toen hij 24 jaar geleden naar Nederland verhuisde, vergat hij het naar eigen zeggen om te ruilen. Sindsdien reed hij zonder geldig rijbewijs.

Man gewond aan voet
Maasdijk - Bij een ongeval bij een bedrijf aan de Aartsdijkweg raakte maandag 16 augustus omstreeks 15.20 uur een 21-jarige man uit Honselersdijk gewond aan zijn voet. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn voet klem te zitten tussen een machine en een betonnen muurtje. De man is vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief in kraag gevat
Wateringen - Op beelden van een beveiligingscamera van een winkel aan de s-Gravenzandseweg zag een beveiligingsmedewerker dat een klant gereedschap in zijn jaszak stak. Dit gebeurde op maandag 16 augustus omstreeks 10.15 uur. Toen de 38-jarige man de winkel verliet zonder te betalen, werd hij in de kraag gevat. De politie bracht de man over naar het politiebureau. Na het betalen van een boete kon de man het bureau weer verlaten.

Gevallen fietsster
Delft Hulpdiensten kwamen maandagmiddag 17 augustus in actie voor een gevallen fietsster. Passanten troffen de vrouw rond 13.15 uur op de Rijksstraatweg aan. Vermoedelijk werd de vrouw tijdens het fietsen onwel. Omdat zij slecht aanspreekbaar was, vervoerde de GGD haar naar het ziekenhuis.

Slagboomvernieler aangehouden
Zoetermeer Op de Europaweg reageerde een jongen dinsdagochtend 17 augustus zijn boosheid af op de slagboom van een bedrijf. Rond 01.30 uur zag een beveiligingsmedewerker hoe de man zo hard tegen de slagboom trapte, dat deze afbrak. Hij greep de 17-jarige Zoetermeerder in zijn kraag en droeg hem over aan de politie. De jongen werd aangehouden voor vernieling.