Gemeente Lingewaard


Staat ie veilig genoeg?

Gemeente Lingewaard heeft tijdens de Ponymarkt, maandag 9 augustus, van 8.30 uur tot 19.00 uur een bewaakte fietsenstalling aangeboden aan de bezoekers van dit evenement. De rode zadelhoesjes met de opdruk Staat ie veilig genoeg? gaf de bewaakte fietsenstalling tijdens de jaarlijkse Ponymarkt in Bemmel een vrolijk aanblik. Met een opbrengst van 0,50 per fiets is Stichting Doe een Wens gesteund.

De hele dag is er volop gebruik gemaakt van de fietsenstalling die voor deze gelegenheid door de gemeente is aangeboden en bewaakt. Voor 50 cent stond de fiets veilig en werd het goede doel Stichting Doe Een Wens gesteund.

Fietsendiefstal
De fietsenstalling is geplaatst in het kader van een project om fietsendiefstal terug te dringen in Lingewaard. Mensen worden gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om diefstal te voorkomen. Tevens is het belangrijk dat als je fiets wel gestolen wordt, hier aangifte van te doen bij de politie. Zo wordt beter inzichtelijk op welke momenten fietsendiefstal plaatsvindt en kunnen gemeente en politie adequater actie ondernemen.

Promotieteam
Het promotieteam van het Centrum voor Fietsdiefstal heeft tijdens de Ponymarkt, met behulp van flyers, registratiekaartjes, pennen, zadelhoesjes en fietshangers, aandacht gevraagd voor de preventie van fietsdiefstal en het herkennen van een gestolen fiets bij aankoop.

Verenigingen gezocht!
Tijdens de Huissense Kermis zal ook een bewaakte fietsenstalling worden aangeboden. Verenigingen die interesse hebben om deze te bewaken kunnen contact opnemen met Elisabeth Heyer van de gemeente Lingewaard (e.heyer@lingewaard.nl). De opbrengst is dan natuurlijk voor de vereniging.

(Geplaatst: 17 augustus 2010)