Gemeente Leeuwarden

Impressie Heliconweg Impressie Heliconweg

Turborotonde Heliconweg-Tesselschadestraat open voor verkeer

Bron: Gemeente Leeuwarden (23-07-2010)

De nieuwe turborotonde aan de Heliconweg ter hoogte van de Tesselschadestraat is open voor verkeer. Na de bouwvak wordt verder gewerkt aan de hoofdbanen en parallelwegen van de Heliconweg.

De aanleg van de turborotonde was een ingewikkelde klus. Dat merkten de verkeerdeelnemers vooral aan de wegomleiding. De andere turborotonde ter hoogte van de Snekertrekweg was in juni opengesteld. De aanleg van de turborotondes zijn onderdeel van de herinrichting van de Heliconweg dat tot het einde van dit jaar duurt. Kijk voor meer informatie over het project en de planning op www.leeuwarden.nl/heliconweg.

Het project Heliconweg is een van de bereikbaarheids-projecten in Leeuwarden Vrij-Baan. Goede bereikbaarheid is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van Leeuwarden en Fryslân. Er zijn ingrijpende verbeteringen nodig om de economische ontwikkeling in de regio kansen te geven. Want aanpak van infrastructuur en de ontwikkeling van het gebied
daaromheen zijn niet los van elkaar te zien. Voor meer informatie over Leeuwarden Vrij Baan, bekijk de website www.vrij-baan.nl.