Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 17-08-2010

Tilburger beledigt agenten

TILBURG - De politie heeft gisteravond bij het Centraal Station op de Spoorlaan een 21-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. Een beveiligingsmedewerker meldde dat de man op een perron een duikbeweging maakte richting een naderende trein. De machinist van de trein reageerde daarop door meerdere keren te claxonneren. De agenten troffen de man op het perron aan en spraken hem aan op zijn gedrag. Tijdens het gesprek vond de Tilburger het nodig de agenten te beledigen. Tijdens de aanhouding die volgde verzette de verdachte zich waarop de agenten geweld toepasten.

Winkeldievegge bedreigt medewerker supermarkt

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur in een supermarkt aan het Bernardusplein een 58-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging. De vrouw die bij de politie te boek staat als veelpleger is op het bureau ingesloten.

Een medewerker van de winkel hield gistermiddag de vrouw in de winkel in de gaten omdat hij haar herkende van een vorige winkeldiefstal. Bij het verlaten van de supermarkt wilde ze de inhoud van haar tas niet laten zien. De medewerker volgde haar en zag op het parkeerterrein dat ze diverse niet betaalde goederen op de grond gooide. Terwijl ze door het personeel opgehouden werd bedreigde ze woordelijk een medewerker met de dood. De politie werd geïnformeerd die haar meenam naar het bureau.

Agenten hebben gistermiddag rond 14.00 uur in een woning in de wijk Reeshof een 38-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van een speelgoedzaak aan de Heyhoefpromenade meldde dat op het moment de Tilburgse de zaak verliet het alarm in werking trad. De vrouw rende vervolgens weg. De politie stelde een onderzoek in en trof haar thuis aan.

Bij een supermarkt aan de Heyhoefpromenadae liep een 31-jarige vrouw uit Boxtel tegen de lamp nadat ze betrapt was op het plegen van winkeldiefstal. Een medewerkster van de winkel zag dat ze met meerdere gevulde tassen de winkel wilde verlaten zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Het personeel sprak haar daarover aan waarop ze direct bekende. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau. Uit registraties blijkt dat ze zich in het verleden vaker schuldig gemaakt heeft aan winkeldiefstal. Ze mag zich voor haar daad tegenover een rechter verantwoorden.

Voetgangster gewond na aanrijding met brommobiel

MOERGESTEL - Bij een verkeersongeval gisteravond op het Rootven liep een 76-jarige vrouw uit Moergestel verwondingen in onder andere het gezicht op. Ze is voor behandeling overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg alwaar ze ter observatie werd opgenomen.

Even na 18.00 uur reed een brommobiel die bestuurd werd door een 51-jarige man uit Moergestel over het Rootven in de richting van de Tilburgseweg. Tijdens de rit zag hij het slachtoffer over het hoofd die op dat moment met haar hond de weg over stak. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de vrouw letsel opliep. Nadat de gewaarschuwde agenten de aanrijding hadden afgehandeld vervolgde de man zijn weg richting Tilburg. Daar botste hij op de Hoevense Kanaaldijk met zijn brommobiel tegen een lichtmast.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-08-2010 12:39 | © Regio Midden en West Brabant |