Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man aangehouden voor vernieling van antenne     |

De politie heeft maandag 16 augustus in Zutphen een 54-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor het vernielen van een antenne van een auto.


De politie kreeg omstreeks 13:15 uur de melding van een getuige dat een man een antenne van een auto afbrak. De auto stond vlakbij het politiebureau aan de Houtwal geparkeerd.
Naar aanleiding van het signalement, kon de politie de verdachte niet veel later in de buurt aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto is benaderd om aangifte te doen. Tegen de 54-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Hall - Bedrijfsinbraak                                    |

Op een bedrijfsterrein aan de Hallseweg in Hall is maandagavond 16 augustus ingebroken. Men is er uiteindelijk zonder buit vandoor gegaan. Deze werd aangetroffen op het naast gelegen bedrijfsterrein.


De politie kreeg omstreeks 21:30 uur de melding van een mogelijke inbraak bij het bedrijfsterrein. Ter plaatse troffen agenten enkele kruiwagens aan met daarin diverse spullen als bosmaaiers, een compressor en diverse kabels. Deze bleken afkomstig uit een schuur op het naastgelegen bedrijfsterrein. De deur ervan was opengebroken. Men was het terrein opgekomen door het hekwerk te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zicht te melden via 0900-8844.

|     |Zutphen - Aangehouden voor bezit verboden wapens          |

De politie heeft maandag 16 augustus in Zutphen een 20-jarige man uit Deventer aangehouden. In zijn bromfiets werd een hakbijl en een busje pepperspray aangetroffen.


De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding, dat er mogelijk werd ingebroken bij een woning aan de Spittaalderkamp in Zutphen. Een 20-jarige man uit Deventer wilde bij een vriend op bezoek en durfde vanwege de aanwezige hond niet door de voordeur. Hierom was hij door het raam naar binnen gegaan. Agenten troffen in de bromfiets van de man een busje pepperspray en een hakbijl aan. Deze zijn in beslag genomen en de man werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Zutphen - grote hennepkwekerij ontmanteld                 |

De politie heeft dinsdag 17 augustus naar aanleiding van een tip in het buitengebied van Zutphen een enorme hennepkwekerij ontmanteld. Een 48-jarige Zutphenaar is aangehouden.


De politie stelde samen met de energieleverancier en technisch rechercheurs een onderzoek in, in een enorme loods bij een bedrijf in het buitengebied van Zutphen. In het achterste gedeelte van de loods waren vier professionele hennepkwekerijen ingericht. In totaal trof de politie ruim 1400 planten aan, die bijna oogstrijp waren. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. De apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --