Watersportverbond - KNWV

Wachtplaats Schipholdraaibrug officieel in gebruik

dinsdag 17 augustus 2010

Op 16 augustus is de nieuwe wachtplaats in gebruik genomen. Dit is het laatste project in een serie van wachtplaatsen die de provincie Noord-Holland het afgelopen jaar gerealiseerd heeft.

Opening Schipholdraaibrug door heer Bond en Heer Bezuijen Door op een knop te drukken werd de aanlegsteiger met wachtende zeilboten op de Staande Mastroute door de heer J. (Jaap) Bond, gedeputeerde Provincie Noord-Holland (op de foto links) en de heer M.J.. (Michel) Bezuijen, wethouder RO, Mobiliteit en Sport in de Gemeente Haarlemmermeer (op de foto rechts) officieel met een confetti donderslag geopend.

Staande Mastroute overleg
Het Watersportverbond klaagt al jaren over het ontbreken van goede en veilige wachtplaatsen bij bruggen. Bij het Staande Mastroute-overleg, waar vaarweg- en brugbeheerders om de tafel zitten met
belangenorganisaties, heeft het Watersportverbond regelmatig
aangedrongen op het realiseren van wachtplaatsen.

Beroepsvaart en pleziervaart
De provincie heeft zowel het Watersportverbond als de Koninklijke Schuttevaer betrokken bij het ontwerp van de wachtplaatsen, zodat er een zo veilig mogelijke plek voor zowel de beroepsvaart als de pleziervaart gemaakt kon worden. De pleziervaart en beroepsvaart hebben gescheiden wachtplaatsen die elk geschikt zijn voor de doelgroep.

Nieuwe wachtplaatsen Schipholdraaibrug Belangrijk
Goede wachtplaatsen zijn belangrijk. Vooral bij bruggen die zo hoog zijn dat een deel van het scheepvaartverkeer er onder door kan varen. Het is gevaarlijk om voor de brug rondjes te blijven varen als er doorgaand verkeer is. Bovendien is het uitzicht bij bruggen vaak slecht.

Tevreden
Het Watersportverbond is dan ook erg tevreden met de wachtplaatsen. Er zijn nu wachtplaatsen gerealiseerd bij de Aalsmeerderbrug, de
Cruquiusbrug, de Westfrieschesluis, de Kogepolderbrug en de
Schipholdraaibrug.