Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Rijden onder invloed | |De politie heeft maandag 16 augustus in Apeldoorn een 53-jarige automobilist uit de gemeente Voorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd hierbij ingevorderd.


De politie hield de automobilist omstreeks 16:15 uur staande op de Marskramersdonk in Apeldoorn vanwege zijn rijgedrag. De man gaf diverse malen geen richting aan en reed erg dicht op zijn voorganger. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 2,0 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

|   |Apeldoorn - Aangehouden voor belediging en verboden wapens|

De politie heeft maandagavond 16 augustus op de Kanaalstraat in Apeldoorn een 26-jarige Apeldoorner aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Tevens bleek de man in het bezit van inbrekersgereedschap en een mes.


De man riep tijdens het passeren diverse beledigende opmerkingen richting de surveillerende politieman. Deze hield de man vervolgens staande en vond bij controle in zijn fietstassen enkele schroevendraaiers en tangen. Ook werd er een mes aangetroffen. De politie heeft de man aangehouden en de gevonden goederen in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal op.

|   |Apeldoorn - verdachte aangehouden             |

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 17 augustus een 42-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs en in zijn auto werden inbrekerswerktuigen gevonden.


De politie hield de automobilist omstreeks 02:45 uur staande op de Lage Landenlaan in Apeldoorn voor een controle. De bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. Bij controle van het voertuig, vond de politie enkele tassen met daarin inbrekersgereedschap. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gereedschap is in beslag genomen en de man krijgt een boete voor het rijden zonder rijbewijs, een boete voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs èn een boete voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig in de nachtelijke uren.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(---- --