Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 augustus Maddy Lubbers 053 - 4 55 55 88

Aanrijding fietser
Borne
Maandag 16 augustus heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een man op een scooter een vrouw op een fiets

De 26-jarige man uit Borne reed rond 16.30 uur op zijn scooter op de Grotestraat in Borne, toen hij onverwacht naar rechts moest uitwijken voor een auto. Hierdoor botste hij op een fietser die hij net wilde inhalen. De vrouw op de fiets kwam hierdoor ten val. Ze is met haar schouder en hoofd op het wegdek terecht gekomen en voor onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Noot de redactie:
De leeftijd van de vrouw en haar woonplaats waren op het moment van het schrijven van dit bericht nog niet bij ons bekend.

Man aangehouden in ontuchtzaak Rijssen-Holten
Maandag 16 augustus is een 63-jarige man uit Enschede aangehouden. De man wordt verdacht van ontuchtelijke handelingen met een 11-jarig meisje uit Enschede.

De man heeft het minderjarige meisje onzedelijk betast op een camping tussen Rijssen en Holten. Er is aangifte gedaan. Na zorgvuldig onderzoek is de man aangehouden en hij wordt gehoord. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan.

Automobilist gaat te ver
Vriezenveen
Een 50-jarige man uit Vroomshoop is maandag 16 augustus aangehouden voor het beledigen van politieagenten.

Twee politieagenten zagen rond 08.00 uur hoe de man in zijn auto tot twee maal toe inhaalde over een doorgetrokken streep. Dit gebeurde op de Daarleveenseweg in Vriezenveen. De agenten hebben de man staande gehouden. Hij maakte gelijk al duidelijk dat hij het er niet mee eens was dat hij hier door de agenten op werd aangesproken. De agenten hebben verder geen aandacht aan de man geschonken en wilde de overtreding zakelijk afhandelen.

Toen de man zijn weg weer mocht vervolgen, gaf hij bij het wegrijden veel gas en stak hij zijn middelvinger op naar de agenten. Hij is met hoge snelheid in de richting van Almelo gereden. De politieagenten zijn achter de man aangereden en hebben hem vervolgens aangehouden voor belediging. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010073743)

Politie zoekt getuigen van poging inbraak bij supermarkt Rijssen
In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus is er geprobeerd in te breken bij de Aldi supermarkt aan de Arend Baanstraat in Rijssen.

Rond 8.00 uur in de ochtend werd ontdekt dat de automatische schuifdeuren op een kier stonden. Het was de inbreker(s) echter niet gelukt om de deuren helemaal te openen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben tussen maandag 16 augustus 18.15 uur en dinsdag 17 augustus 07.45 uur. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Rijssen, via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000. (2010074070)

Rijden tijdens ontzegging
Rijssen

Een 51-jarige automobilist uit Rijssen werd op maandag 16 augustus 2010 omstreeks 4.05 uur betrapt op het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man heeft zijn rijbewijs al eerder moeten inleveren bij de politie. Agenten zagen hem echter in zijn auto over de Kattenhaarsweg in Rijssen rijden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010073715)


---- --