Politie Noord- en Oost Gelderland


|Epe - Man aangehouden voor vernieling en bedreiging | |
De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling en bedreiging die op maandag-middag 16 augustus in Epe heeft plaatsgevonden. Een 67-jarige man uit Epe is hiervoor aangehouden.


De politie kreeg omstreeks 17:40 uur de melding dat een man een ruit had vernield van een huis in het buitengebied van Epe. Het bleek te gaan om een conflict tussen de huurbaas en de huurder. Op dat moment waren er twee (21- en 23-jarige) mannen aanwezig bij de huurder. De 67-jarige huurbaas werd agressief en reed met zijn tractor in op de auto van één van de mannen. Hierdoor raakte de auto aan de voorzijde beschadigd. De bestuurder zag kans om de auto achteruit te rijden. Vervolgens reed de Epenaar op de tractor achter de andere man aan. Deze kon op tijd wegspringen en wist zodoende een aanrijding te voorkomen. De twee zijn direct doorgereden naar het politiebureau om aangifte tegen de Epenaar te doen. Agenten hebben hem opgehaald en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.


Ook de 19-jarige huurder heeft aangifte tegen de man gedaan voor bedreiging en het vernielen van de ruit.
Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|   |'t Harde - Man aangehouden voor mishandeling       |

De politie heeft maandagavond 18 augustus een 25-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor het mishandelen van een Nunspeter.


De politie kreeg omstreeks 18:25 uur de melding dat de Nunspeter in een woning aan de Vale Ouwelaan in 't Harde in zijn gezicht was geslagen door de 25-jarige man. De politie kon de verdachte aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Op het bureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.|   |Putten - Caravan weggenomen bij autosloperij       |

Tussen vrijdag en zaterdag 14 augustus is een witte caravan van het merk Kip ontvreemd bij een autosloperij aan de Broekermolenweg in Putten.


De caravan stond geparkeerd naast de ingang van de sloperij. De caravan met het kenteken WX 04 66 staat inmiddels als gestolen geregistreerd.

|   |Ermelo - Geld weggenomen bij camping           |

In de nacht van zondag op maandag 16 augustus is er ingebroken in de kantine van een camping aan de Schoolweg in Ermelo. Er is geld ontvreemd.


Op maandagochtend werd de inbraak ontdekt. Men is binnen gekomen door een deur te forceren en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

|   |Doornspijk/ Nunspeet - Mannen verdacht van woninginbraken|

De politie Utrecht heeft maandagavond 16 augustus omstreeks 21.15 uur in Soesterberg vier mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij een vijftal woninginbraken op de Veluwe. Het gaat om drie mannen uit Utrecht en een man uit Ermelo.


De inbraken vonden plaats in Doornspijk aan de Gerichtenweg, Goorweg en de Wolter Vinkenweg. Aan de Belvederelaan in Nunspeet waren ook inbrekers actief en aan de Buitendijks in Noordeinde werd ook ingebroken. In de meeste gevallen kwam men na vernieling van een raam binnen. Wat er precies is weggenomen bij de inbraken is nog niet helemaal duidelijk.


Volgens getuigen waren bij de inbraken twee mannen op een scooter betrokken. Bijzonderheden over de scooter werden aan de politiemeldkamer doorgegeven.


De bewuste scooter waarop het tweetal zich verplaatste, werd enige tijd later aangetroffen bij Hoevelaken. De twee mannen lieten hun scooter achter en wisten in eerste instantie te ontkomen. Na een tip over twee mannen die onder verdachte omstandigheden in een auto waren gestapt, stelde de politie een onderzoek naar deze auto in. De auto met vier inzittenden werd in Soesterberg aangetroffen door agenten van de politieregio Utrecht. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie Noord- en Oost-Gelderland. De politie stelt een verder onderzoek in.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(---- --