Ingezonden persbericht


Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini ontvangt European Mobile Phone 2010-2011 Award

Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini geprezen door de EISA voor compacte vormgeving en prestaties

Badhoevedorp - 17 augustus 2010 - Sony Ericsson is vereerd te kunnen melden dat de Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini de "European Mobile Phone 2010-2011 Award" van de European Imaging and Sound Association (EISA*) heeft gewonnen. De Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini ontving de award om haar unieke combinatie van compact formaat en uitmuntende prestaties, met een allesomvattend aantal functies. De benoeming onderstreept Sony Ericsson's overtuiging om met de Sony Ericsson Xperia(TM) serie een aanbod van smartphones te leveren die geoptimaliseerd zijn voor communicatie en entertainment.

Redacteurs van 50 Europese vakbladen verkozen de Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini tot hun favoriete mobiele telefoon. Zij legden de nadruk op de stijl, het design, de functies en de gemakkelijke manier waarop het toestel met één hand gebruikt kan worden om te communiceren. Dit recente eerbetoon volgt de eerdere erkenning van de Sony Ericsson Xperia(TM) X10 mini met de prestigieuze Red Dot Product Design Award 2010.

Het officiële citaat voor de award van de EISA jury: "De Xperia X10 mini van Sony Ericsson is een erg kleine en stijlvolle mobiele telefoon. Desalniettemin levert het uitmuntende prestaties met een allesomvattend aantal functies zoals GPS, Wi-Fi, 3G en een 5 megapixel camera met flitser. De telefoon draait op het Android platform en biedt gebruikers alle voordelen van een veel groter toestel, ondanks dat de grootte van haar touchscreen slechts 6,48 cm (2,55 inch) is. Het compacte formaat, bescheiden gewicht en verscheidenheid aan levendig gekleurde covers maken het toestel perfect om het schone geslacht voor te stellen aan de smartphone technologie."

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture tussen Sony en Ericsson, met het internationale hoofdkantoor in Londen en activiteiten in alle grote markten. Onze visie is om wereldleider in Communication Entertainment te worden; daar waar nieuwe communicatiestijlen entertainment worden via Internet en sociale media. Sony Ericsson biedt de consument boeiende ervaringen met zijn telefoons, accessoires, inhoud en applicaties. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.sonyericsson.nl Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.SonyEricsson.com/nl of u kunt contact opnemen met ons Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht