Ingezonden persbericht


Benoeming nieuwe directeur IJsterk


- persbericht 17 augustus 2010 -

De Raad van Toezicht van Stichting IJsterk Beheer heeft, met ingang van 17 augustus 2010, de heer Oene de Haan benoemd tot directeur van Stichting IJsterk Beheer en de aan deze stichting verbonden dochterstichtingen en B.V.'s. Tijdens de selectieprocedure voor deze functie heeft Oene de Haan, behalve met de toezichthouders, ook kennismakingsgesprekken gevoerd met de ondernemingsraad en een afvaardiging van het management van de organisatie.

Oene de Haan woont in Amsterdam. Tot voor kort is hij in dienst geweest bij de Dienst Wonen, Zorg en Samenleven van de gemeente Amsterdam, in de functie van manager uitvoering 'individuele WMO voorzieningen'. In deze functie was hij eindverantwoordelijk voor de dienstverlening aan circa 80.000 Amsterdammers die onder de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel, woningaanpassing, Aanvullend Openbaar Vervoer of Hulp bij het Huishouden. Hier had hij naast het leidinggeven aan de betreffende afdeling o.a. de regie en verantwoordelijkheid over de dienstverleningsketen voor de cliënten, beheer en beheersing van een budget van ruim 100 miljoen euro, aanbestedingstrajecten, planning en uitvoering van projecten ter verbetering van dienstverlening, dan wel efficiency.

De bestuurder van IJsterk is klantgericht, een verbindende schakel bij de samenwerking in ketens en gericht op de koppeling tussen het definiëren van strategie en een resultaatgerichte uitvoering hiervan. Oene de Haan heeft deze competenties in diverse sectoren, profit en non profit, en onder verschillende omstandigheden bij organisaties in binnen- en buitenland, in de praktijk gebracht. Oene de Haan zal, in nauwe samenwerking met management en medewerkers van IJsterk, de uitgezette koers voortzetten en waar nodig aanvullen en uitbreiden.