Provincie Friesland

Nummer: 186 FP
Datum: 17 augustus 2010

Behaaglijke winter voor Friese huishoudens

Subsidiepot energie besparen leeg

De subsidie voor het energiezuiger maken van huizen is op. In totaal was er 1 miljoen euro beschikbaar. De provincie Fryslân wil investeren in woningen die minder energie gebruiken. Dat levert lagere woonlasten en een behaaglijk huis op. En het zorgt voor werkgelegenheid in de bouw.

Gedeputeerde Hans Konst is erg tevreden. "De 1 miljoen euro komt met een multiplier ten goede aan de Friese economie. Huizenbezitters investeren voor ongeveer 10 miljoen euro. Dat is een impuls voor de Friese installatie- en bouwbedrijven."

Vanaf 3 mei 2010 hebben 598 huizenbezitters subsidie aangevraagd. De meeste aanvragen komen binnen voor aanpassingen in de schil (muur, dak en vloer) van het huis. Bijna de tweederde van de aanvragen heeft betrekking op één of een combinatie van deze maatregelen. Het gaat dan om HR++glas, gevel-, dak- en/of vloerisolatie.

Programma Duurzame Energie

Het energiebesparingsfonds is één van de acties uit het 100.000 woningenplan van de drie noordelijke provincies. Het 100.000 woningenplan is onderdeel van het programma Duurzame Energie van de provincie Fryslân. Met een Friese aanpak werkt de provincie Fryslân aan een sterk en gezond Fryslân. Samen met dorpsbelangen, inwoners en gemeenten. En samen met woningcorporaties, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. We zetten in op energie besparen en het opwekken van duurzame energie. En we zetten in op werkgelegenheid.


---




Provincie Friesland