Ingezonden persbericht- Persbericht -

Rosa Ensemble lanceert twee videoclips

HKU-studenten maken clips voor No Ark Dead Eel

Vanaf 17 augustus 2010 zijn op de website van het Rosa Ensemble en Youtube twee clips bij nummers van de CD No Ark Dead Eel (Dying Giraffe Recordings, 2010) te zien. De clips werden gemaakt door derdejaars studenten van de afdeling Kunst Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In opdracht van Het Rosa Ensemble maakten twee teams van studenten clips bij nummers naar eigen keuze. Het team onder leiding van regisseurs Berend van Eerde en Jord Veerman maakte voor The Wallace Line een mysterieuze video met gebruikmaking van een grote maquette, film, digitale special effects en animatie.

Regisseur Johan Rijpma liet zich voor zijn clip voor Mad on Rocks 2 inspireren door de ritmische "clicks" en "glitches" in het nummer en creëerde een 'knikkerbaan' van paraplu's die zich door diverse locaties in Utrecht en Amsterdam slingert.

Het Rosa Ensemble maakt al sinds 1997 muziek en muziektheater, produceerde vele voorstellingen en zes CD's. Op No Ark Dead Eel verkent het ensemble de grenzen van de popmuziek. In september en oktober 2010 staat het ensemble op de Nederlandse podia met De Kellner en de Levenden, muziektheater samen met cabaretier Jan Jaap van der Wal. De Kellner en de Levenden is op 22 augustus ook al op Lowlands te zien.

ROSA ENSEMBLE VIDEOCLIPS:

The Wallace Line: http://www.youtube.com/watch?v=Gcg7bmH8oy0

Mad on Rocks 2: http://www.youtube.com/watch?v=DBL2OHLMWZs

www.rosaensemble.nl