Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Tentoonstelling SummerNest

SummerNest
7 augustus - 4 september 2010
Ontwerpers, beeldend en podiumkunstenaars keren broedplaats De DCR binnenstebuiten in Nest.

Op lichtvoetige wijze karaoket Perceptor de laatste woorden van ter dood veroordeelden op bekende midisongs in een kijkdoos-discosetting. De twee bijna 4 meter lange aquarels van Mark de Weijer vormen een rustpunt in de tentoonstelling, evenals de koffietafel met de documentaire van Floris Schönfeld. Hij maakt de eerste Klingon-opera ter wereld en wist de mensen van de radiotelescoop van Dwingeloo zo gek te krijgen een uitnodiging naar de thuisbasis van het Star Trek-volk, Qo'noS te sturen. De boodschap zelf werd ingesproken door linguïst Marc Okrand, de ontwerper van de taal van de Klingon. Fictie en realiteit keert ook terug in het werk van Eelco van der Lingen. Hij toont een korte opname van de tentoonstelling van Sol Fritag en Bastian Tyler. Waar was deze tentoonstelling? Navid Nuurs zwarte stip is een sleutelgat tot de wereld van de verbeelding, zoals hij die als kind kende weggedoken in het diepste zwart onder een dikke d! eken. In het zwart is niets en daarmee alles.

Wanneer je Nest verlaat en over De Constant Rebecquestraat richting Regentessestraat gaat, wuift het ritmische en grafische lichtwerk van ontwerpers Erla van der Pauw en Janneke Hendriks je drie x-jes toe. Een tentoonstelling met stof tot nadenken en blij weer huiswaarts te keren.

Deelnemende kunstenaars zijn: André Kruysen, Andries Micke, Arnoud Dijkstra, Babette Wagenvoort, Bram Vreven, Caroline Grijsen, Daan Brinkmann, Danslab, Dwi Tirtadji, Eelco van der Lingen, Ellen Rodenberg, Eric Schrijver, Erla van der Pauw, Floris Schönfeld, Frank van Munster, Gosse de Kort, Henry Vega, Ineke van der Wal, Jacqueline Heerema, Janneke Hendriks, Jip Canneman, Johan van Kreij, Joncquil, Keen, Koen Geurts, Maarten Schepers, Manon Bovenkerk, Margareth Doorduin, Mark de Weijer, Martijn van de Wiel, Motoko, Navid Nuur, Perceptor, Petra van der Schoot, René Jansen, Rogier van Neerven, Rozemarijn Lucassen, Sara Benhamou, Sarina Missot, Tineke van Veen, Willem Marijs, Zeebelt.

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op www.dedcr.nl

Workshop Bekijk het anders!
Maak een binnenstebuiten kijkdoos: een ruimtelijk schilderij dat van alle kanten bekeken kan worden. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar, 5 euro per deelnemer. Zaterdag 21/08 en 28/08 om 10:00, aanmelden via www.nestruimte.nl

Museumnacht 'LoveNest' zaterdag 4 september, 19:30 - 02:00 uur SummerNest sluit af met Museumnacht Den Haag op zaterdag 4 september. Elk half uur kun je een speedrondleiding by chance krijgen, je kunt je liefde testen op de interactieve installatie van Perceptor 'Love will tear us apart' en een moleculaire cocktail drinken. Houd onze website in de gaten voor het precieze programma.

Openingstijden Nest do/vr/za 11:00 - 17:00
De Constant Rebecqueplein 20-b
2518 RA Den Haag