Dura Vermeer de Economie

Den Haag - 17 augustus 2010

Dura Vermeer genomineerd voor Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie

Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Flexbase (een samenwerking tussen Dura Vermeer en Unidek op het gebied van drijflichamen) en het Duitse bedrijf Vector Foiltec zijn genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie, die door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) wordt uitgereikt.

De prijs bekroont innovatieve ondernemingen en moedige investeerders, die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven in de kijker hebben gespeeld. Er hebben dit jaar 41 bedrijven naar de gerenommeerde prijs meegedongen. Naast Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Flexbase en Vector Foiltec zijn nog vier andere partijen genomineerd, te weten Scheuten Solar uit Venlo, de hotelketen Van der Valk, Erfo Bekleidungswerk uit het Duitse Nordhorn en Kampmann uit het Duitse Lingen.

Kies de prijswinnaar
Op de website van de DNHK
(www.dnhk.org/nl/nederlands-duitse-handelskamer) kunnen bezoekers t/m 21 september 2010 de prijswinnaar voor dit jaar kiezen. Op 6 oktober 2010 zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Mercedes-Centrum te Utrecht de winnaar bekend worden gemaakt.

Drijvend Paviljoen
Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Flexbase en Vector Foiltec danken hun nominatie voor de realisatie van het innovatieve project Drijvend Paviljoen in de Rotterdamse Rijnhaven. De grensoverschrijdende samenwerking heeft vanuit de optiek van de DNHK een voorbeeldfunctie. ''Het resultaat is tot nu toe wereldwijd uniek'', aldus DNHK.

Moeilijke keuze
`De kwaliteit van de kandidaten heeft de keuze voor ons erg moeilijk gemaakt', aldus Dick de Boer, voorzitter van de Nederlands- Duitse Handelskamer. Hij is er echter van overtuigd, dat de Handelskamer een goede voorselectie heeft gemaakt. `Alle kandidaten komen uit het midden- en kleinbedrijf en staan symbool voor de veelzijdige activiteiten, die de handelsrelaties tussen onze landen wereldwijd uniek maken. De prijs voor de economie is ook een bekroning van de durf van ondernemers, die achter iedere buitenlandse activiteit schuilgaat.'