Ingezonden persbericht

Stichting KunstKlank Noordwijk

VERBORGEN KLANKEN 2010

Rondleidingen met muziek en theater op een bijzondere locatie

Dinsdag 17 augustus

'Folk Songs'. Over traditie en avant-garde.

Dinsdagavond 17 augustus organiseert de Stichting KunstKlank Noordwijk de historisch-culturele rondwandeling 'Verborgen Klanken' door Noordwijk.
Rondom deze rondwandeling olv ervaren gidsen vanavond de voorstelling 'Folk Songs' op een geheime, meestal niet voor publiek toegankelijke, locatie.

De jonge componist, dirigent en instrumentalist Rens Tienstra vertolkt met zijn ensemble muziek uit de afgelopen eeuw. Met muziek van moderne meesters als Maurice Ravel en Luciano Berio en recent werk van Nederlandse bodem.
Het kwartet van Tienstra wordt gecompleteerd door Ella Rombouts (zang), Milou de Rooij (harp) en Bas Egberts (altviool).
Rens Tienstra staat als dirigent voor uiteenlopende ensembles en koren en werkt met alle stijlen die de muziek rijk is. Hij studeert Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en was één van de laatste studenten van Daan Manneke. Zijn composities werden gespeeld door ensembles als het Nederlands Blazers Ensemble, Prometheus Ensemble en het Hollands Vocaal Ensemble.
Milou de Rooij won diverse prijzen bij concoursen, o.a. bij het Nederlands Harp Concours. Zij volgde masterclasses bij vooraanstaande harpistes onder wie Isabelle Perrin, Emilia Moskvitina en Skaila Kanga. Milou bespeelt een Salvi Diana die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Ella Rombouts treedt als solist op in Bach Cantates en oratoriumwerken. Daarnaast is zij o.a. verbonden aan het Bachkoor Holland. Met haar uitvoering van de cyclus 'Verlangen' van Henri Zagwijn nam zij deel aan de 'Nederlandse Muziekdagen' in het 'Muziekgebouw aan het IJ' en was zij te horen op NPS-radio.
Bas Egberts speelde in diverse symfonieorkesten, waaronder Holland Sinfonia. Daarnaast was hij o.a. te horen bij het operafestival in Spanga, en speelde hij bij het "Mittelsächsischer Theaterorchester" tijdens hun Europese tournee met de opera "Der fliegende Holländer" van Wagner. Met Ernst-Daniël Smit en Jan Vayne speelde hij tijdens hun theatertournees.



Ingezonden persbericht