Provincie Noord-Holland

Voorpret met PreSail

21 juli 2010 -

Aan de vooravond van de grote parade naar Amsterdam zijn er tijdens PreSail op woensdag 18 augustus veel schepen in en rond de Vissershaven van IJmuiden te bewonderen.

En die avond barst het feest los langs de IJmuidense Vissershaven. De provincie Noord-Holland is sponsor van PreSail. Tijdens PreSail zullen schepen binnen lopen en afmeren in de havens van IJmuiden die mee hebben gevaren met de North Sea Tall Ships Regatta van Hartlepool (Engeland) naar IJmuiden.

Noord-Holland staat van 18 tot en met 22 augustus volledig in het teken van SAIL 2010. Het begint op 18 augustus met PreSail in IJmuiden. Donderdag 19 augustus is het Noordzeekanaal van IJmuiden naar Amsterdam het decor voor de SAIL-In. Aansluitend vormt de Amsterdamse IJhaven het decor voor een levendig programma vol muziek, cultuur en nautische rijkdom. De provincie Noord-Holland is sponsor van zowel SAIL Amsterdam 2010 als van PreSail IJmuiden. De provincie heeft ook haar naam verbonden aan het hoofdpodium van het Havenfestival IJmuiden.

Havenfestival
Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2010 beginnen de feestelijke activiteiten al met het Havenfestival IJmuiden. Naast een vlootschouw van oude vissersschepen en de mogelijkheid tot bezichtiging van de meest moderne bedrijfsschepen, valt er op cultureel gebied van alles te beleven: van klassieke muziek tot zeemanskoren, van soul tot gipsy, hilarische straatartiesten, kindertheater, acrobatiek en nog veel en veel meer.

---