RTL Group

Vrijwilligers in het zonnetje in 'Buurt Op Stelten'

Voor één keer staat de vrijwilliger achter de schermen volop in de spotlight. In een speciale show voor het Oranje Fonds op woensdag 18 augustus krijgen vrijwilligers in Buurt op Stelten een gezicht en worden zij, heel stiekem, door hun buurtgenoten in het zonnetje gezet met een feestelijk driegangen diner voor honderd personen. In slechts twaalf uur tijd én met een budget van nul euro moet de buurt deze smakelijke feestavond op touw zetten. Het menu is nog bij lange na niet bekend, en hoe sprokkelen ze de ingrediënten bij elkaar? Gelukkig staat spektakelkok André Amaro ze in hun race tegen de klok bij. De eenmalige show wordt gepresenteerd door Irene Moors en Winston Gerschtanowitz.

De vrijwilligers die centraal staan tijdens deze feestavond hebben zich belangeloos ingezet voor een belangrijk project in hun buurt. Van een nieuwe keuken in het buurthuis of klimtoestellen in de speeltuin tot aan het redden van de kinderboerderij. Behalve deze helden, neemt Buurt op Stelten ook een kijkje bij andere vrijwilligers in het land. Wat hebben zij gedaan en wie zijn zij?

Uitzending: eenmalig, woensdag18 augustus, tussen 21.30 en 23.00 uur.
---

Noot aan de redactie: losse fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Roos Franssen, via tel. 035- 671 8794 of via roos.franssen@rtl.nl.