European Dreams on Tour tijdens de zomer

10/08/2010 17:18

Europees Parlement Den Haag

Europa saai? Nee dus. European Dreams on Tour staat de komende weken op verschillende festivals door het gehele land, met een programma variërend van vurige debatten met Europarlementariërs en interessante sprekers tot een pubquiz, silent disco en spetterende muziek. De Nationale Jeugd Raad (NJR) en het Europees Parlement zien je graag in Heerlen (15/8), Groningen (18/8) en Wageningen (25/8). Een impressie van 'European Dreams on Tour' vind je op: http://www.youtube.com/watch?v=OFhambzbIvY?=1

Zondag 15 augustus zal tijdens het Booch? Festival op het Pancratiusplein in Heerlen niet alleen goede muziek te horen zijn. Daar kun je ook in discussie met Tweede Kamerlid (en ex-staatssecretaris voor Europese Zaken) Frans Timmermans, Europarlementariërs en jongeren van vakbonden en politieke partijen. Gediscussieerd zal worden over de Europese dromen van jongeren over jeugdwerkloosheid, arbeidsmarkt & opleidingen. Wat is jouw Europese droom? Jongeren hebben op 1 juli in Brussel hun Europese Droom vastgelegd in grappige en spannende filmpjes. Benieuwd naar het eindresultaat? Op zondag 15 augustus tonen we de filmpjes tijdens het Booch festival.

Woensdag 18 augustus in Groningen tijdens de Keiweek staan we tijdens de cultuurmarkt op de Vismarkt voor studentpolitics. Met een keur aan Tweede Kamerleden, Europarlementariër Daniël van der Stoep (PVV), studentenvereniging Aegee Groningen en tal van jongeren discussiëren we over de (on)macht van Europa. Is meer Europese samenwerking de oplossing voor de financiële crisis of juist niet? Hoe ziet jouw Europese droom hier over uit?

Op 25 augustus zal European Dreams on Tour neerstrijken in Wageningen tijdens de AID Introductie dagen. In het hart van de Foodvalley zullen voedsel, biodiversiteit en gezonde leefomgeving centraal staan. Kom meediscussiëren met Europarlementariërs, zoals Bas Eickhout van GroenLinks, en geniet mee van een spetterend optreden van Balkan Boots Ballet.





http://www.youtube.com/watch?v=OFhambzbIvY&NR=1