Ingezonden persbericht

Pleinbioscoop Rotterdam van 18 t/m 29 augustus 2010
Het Lloyd Multiplein wordt weer omgebouwd tot de grootste huiskamer van Rotterdam

Kom van 18 tot en met 29 augustus films kijken onder de sterrenhemel. Net als vorig jaar wordt het Lloyd Multiplein weer omgebouwd tot een grote en gezellige huiskamer. Naast een heel divers filmprogramma -van Hollywoodhit tot wereldcinema- biedt de Pleinbios je een gezellige avond uit met lekkere hapjes, verkoelende drankjes, muziek en meer. Dit jaar zorgt de organisatie voor nog meer faciliteiten, zoals speciale plaatsen voor bezoekers met honden. Bovendien kunnen vrienden van de Pleinbios meedenken over de programmering.

Vrienden van de Pleinbios
Sinds vorig najaar kun je via de website vriend worden van de Pleinbios. En vrienden van de Pleinbios hebben een streepje voor op de rest. Zo ontvangen zij regelmatig een nieuwsbrief, horen zij als eerste welke films worden vertoond en kunnen zij leuke prijzen winnen. Vriend worden kan via de website www.pleinbioscooprotterdam.nl.

Stem op jouw favoriete film!
Via email hebben onze vrienden laten weten wat hun favoriete films zijn. In totaal zijn 25 films voorgedragen. De 5 films die hoog op de verlanglijst staan, hebben wij in een poll gezet waar de rest van Rotterdam op mag stemmen. De poll staat op www.pleinbioscooprotterdam.nl. De film waarop de meeste mensen stemmen wordt -indien mogelijk- in het programma opgenomen. Wil je meebepalen welke film wij laten zien? Doe dan mee aan onze poll. Stemmen kan tot 19 juli.

Gezocht: bedrijven met een hart voor Rotterdam
De organisatie wil graag dat de Pleinbios een gratis evenement is en blijft. Om dit te realiseren zijn wij afhankelijk van sponsoring. Wij zijn op zoek naar bedrijven met een hart voor Rotterdam die de Pleinbios financieel kunnen ondersteunen. Als tegenprestatie bieden wij een uniek PR middel aan; het grootste billboard van Rotterdam en een zeer diverse doelgroep van 25.000 filmliefhebbers! Op de website staat meer informatie over de verschillende sponsorpakketten.

Pleinbios genomineerd voor Gouden Grasspriet Award
Het Rotterdamse uitgaansmagazine NL10 heeft de Gouden Grasspriet Award in het leven geroepen om aandacht te vestigen op de kleine festivals die Rotterdam rijk is. De Pleinbioscoop is genomineerd voor deze Gouden Grasspriet Award en daar zijn wij trots op! Via de website www.goudengrasspriet.nl kun je stemmen op de Pleinbios 2010 en daarmee ook nog kans maken op leuke prijzen.

De Pleinbioscoop Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting De Loodsen en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het volledige overzicht van festivals in Rotterdam op www.rotterdamfestivals.nl