Ingezonden persbericht

GRACHTENFESTIVAL PROGRAMMEERT CONCERT IN IDTV PAND, HET KRAANSPOOR

Amsterdam 29 juli 2010 - Op woensdag 18 augustus om 15.30 uur geeft sextet The Hague String Variations een
concert in het pand van IDTV. Het Kraanspoor is die middag één van de unieke locaties waar het Grachten­festival een concert programmeert. Het jonge internationale strijkersensemble speelt de sextetten van Tsjaikovski en Schulhoff.

Het Grachtenfestival staat voor klassieke muziek op bijzondere locaties. Vanwege de binding van IDTV met klassieke muziek door haar eigen ' Festival Classique', is er een uitzondering gemaakt het pand als concertruimte beschikbaar te stellen. Het concert vindt plaats op de mooiste plek in het pand, namelijk de kop van het gebouw waar een adembenemend uitzicht op het IJ geboden wordt.

Het Grachtenfestival vindt plaats van 14 - 22 augustus in Amsterdam.

IDTV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten op het gebied van televisie, internet, film, evenementen en promotiecampagnes. Bij IDTV gaat het om mensen, IDTV komt als maker dichtbij en geeft altijd gelegenheid om in gesprek te komen. IDTV laat mensen zien, wil meer over ze weten en is vast van zin om levensverhalen te delen.

Noot aan de redactie/