Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 18 augustus

Alkmaar, 18-08-2010 o 15.30 uur

Fietser gewond na aanrijding

Castricum, woensdag 18 augustus 2010.

Rond 09.20 uur vond op de kruising van De Bloemen en de Scheerling een aanrijding plaats tussen een 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Castricum en een 75-jarige fietser uit Venlo. De fietser liep een flinke hoofdwond op en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De fietser wilde vanaf de Bloemen de Scheerling inrijden en had te vroeg voorgesorteerd. Hij reed op een fietsstrook links van de weg op het moment dat de automobilist de Scheerling uit kwam. De fietser kwam uit de richting van de Soomerwegh. De automobilist had hem daar niet verwacht en een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam ten val en liep een flinke wond op zijn achterhoofd op. Hij was nog bij kennis. Aanvankelijk werd een traumahelikopter opgeroepen doch deze kon worden afbesteld. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval met letsel.

Aanhouding na huiselijk geweld

Heerhugowaard, woensdag 18 augustus 2010.

Kort na middernacht is in zijn woning een 29-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij had ruzie met zijn vrouw en zou daarbij geweld op haar hebben uitgeoefend ondermeer door haar te slaan. De vrouw zag kans om de politie te bellen en agenten waren snel ter plaatse, voordat het uit de hand kon lopen. De verdachte is opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Slingerende drankrijder

Castricum, woensdag 18 augustus 2010.

Vannacht kort na 01.00 uur zagen surveillerende agenten op de Oranjelaan een personenauto voor hen uit rijden bestuurd door een 39-jarige man uit Castricum. De verlichting van de auto was niet geheel in orde, de man reed slingerend en hij gaf diverse malen geen richting aan. Na staandehouding bleek waarom; hij had teveel alcoholhoudende drank gedronken. Aan het bureau weigerde de man mee te werken aan de verplichte ademanalyse. Daarom werd meteen zijn rijbewijs ingenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Alcomobilist rijdt onvoorzichtig

Den Helder, woensdag 18 augustus 2010.

Rond 01.20 uur kwam een 20-jarige automobilist uit Westerland surveillerende agenten tegemoet op de Rijksweg N9 ter hoogte van het spoorwegviaduct. De man reed met hoge snelheid en de agenten zagen in hun achteruitkijkspiegel dat hij moest remmen om zijn auto onder controle te houden. Hierna werd de achtervolging ingezet en op de Balgweg kon de bestuurder worden staande gehouden. Hij bleek alcoholhoudende drank gedronken te hebben en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies hij als beginnend bestuurder 415 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Inbreker door bewoner overlopen

Enkhuizen, woensdag 18 augustus 2010.

Rond 03.50 uur heeft een 46-jarige bewoner van een huis aan het Westeinde een inbreker overlopen. De bewoner was vroeg op en hoorde de achterpoort klapperen en de hond aan slaan. Er bleek een mogelijke inbreker in de achtertuin te staan. De bewoner ging op hem af waarna hij wegrende over het Westeinde. De bewoner rende achter hem aan in de richting van Bovenkarspel en kreeg hem na een korte achtervolging te pakken. Hij belde de politie en kon de 33-jarige Oekraïner overdragen aan de politie.

De verdachte had een tasje bij zich met inbrekerswerktuigen en een autoradio die mogelijk van diefstal afkomstig is. Aan het Westeinde bleek nog niet ingebroken te zijn. De verdachte is ter vaststelling van zijn identiteit en in verband met een nader onderzoek naar inbraken ingesloten in een politiecel.

Inbrekers aangehouden na vlucht door tuinen en over daken

Oudesluis, woensdag 18 augustus 2010.

Rond 04.00 uur zijn zeven agenten erin geslaagd twee inbrekers van 22 en 29 jaar oud uit Roemenie aan te houden nabij de Noorderweg. De politie kreeg de melding van een oplettende getuige dat er werd ingebroken door de twee mannen. Hij zag dat een bovenlicht van een horecabedrijf op de hoek van de Noorderweg met de Sportlaan door hen werd opengebroken en dat ze naar binnen gingen.

De agenten die het eerst arriveerden ging hierdoor ook naar binnen en zagen dat de gokkasten al open waren gebroken. Ze hoorden van gearriveerde collegas dat de verdachten er via de bovenverdieping, waar hotelkamers zijn gevestigd, vandoor gingen in de richting van de Noorderweg.

Enkele huizen verder werd de eerste verdachte liggend op de grond in een tuin aangehouden. De tweede verdachte was een dak opgevlucht en werd gesommeerd naar beneden te komen. Daar voldeed hij aan waarna ook hij kon worden gearresteerd. De auto waarmee het duo zich heeft verplaatst werd in de omgeving aangetroffen en veilig gesteld. Het tweetal is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Verdachten van diefstal bromfiets aangehouden

Alkmaar, woensdag 18 augustus 2010.

Vannacht rond 06.00 uur kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat twee jongens van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar met een bromfiets over straat liepen te slepen op de Lorreinenlaan. De melder vermoedde dat deze van diefstal afkomstig kon zijn. Toen agenten in de buurt verschenen sloeg het tweetal op de vlucht. Ze konden in de omgeving worden aangehouden. De bromfiets werd licht beschadigd aangetroffen op de Roelantstraat. Deze bleek kort ervoor te zijn weggenomen voor de woning van de 44-jarige eigenaar aan de Hadewijchstraat. De verdachten zijn in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Blowers op voetbaltribune aangehouden

Dinsdag 17 augustus 2010.

Rond 23.45 uur kreeg de politie de melding dat er enkele onbekende personen op een lege voetbaltribune van vereniging Oudesluis aan de Sportlaan zaten. Agenten troffen ter plaatse drie Duitse jongemannen aan van 18, 20 en 21 jaar oud. Deze toeristen zaten te blowen. Ze hadden samen 20 gram wiet bij zich en vier wietgrinders, apparaatjes om drugs mee fijn te malen. Ze zijn op rapport gegaan en deden afstand van de softdrugs en de grinders.

Snelheidscontroles

Regio, woensdag 18 augustus 2010.

Er wordt in Noord-Holland Noord harder gereden dan het landelijk gemiddelde. Terwijl dit juist nog gevaarlijker is op de Noord-Hollandse wegen. We hebben hier weinig relatief veilige autosnelwegen. De doorgaande wegen in ons gebied kenmerken zich vooral door enkelbaanswegen met bochten en kruisingen. De weggebruiker krijgt te maken met tegenliggers, weinig ruimte naast de wegen om te corrigeren, en obstakels zoals bomen en paaltjes.

Om het aantal verkeerongevallen met letsel terug te brengen, controleert de politie vooral op wegen waar regelmatig te hard wordt gereden of waar of meer ongevallen plaatsvinden.

Spanbroek, dinsdag 17 augustus 2010.

Tussen 15.00 en 18.00 uur is de snelheid van het verkeer gecontroleerd op de Spanbroekerweg. Van de 440 passanten reden er 97 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Opmeer, dinsdag 17 augustus 2010.

Tussen 19.30 en 21.00 uur is de snelheid van het verkeer gecontroleerd op de A.C. de Graafweg. Van de 140 passanten reden er 26 sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u.

Heerhugowaard, dinsdag 17 augustus 2010.

Tussen 19.30 en 22.00 uur is de snelheid van het verkeer gecontroleerd op de Westerweg. Van de 1.300 passanten reden er 29 sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u.

Anna Paulowna, dinsdag 17 augustus 2010.

Tussen 19.00 en 21.30 uur is de snelheid van het verkeer gecontroleerd op de Kerkweg. Van de 295 passanten reden er 157 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u.

Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd en de overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Politie zoekt contact met automobiliste

Enkhuizen, woensdag 18 augustus 2010.

De politie is op zoek naar een automobiliste die vorige week donderdag 12 augustus rond 09.30 uur betrokken was bij een aanrijding op de kruising Meeuwenlaan-Tureluurstraat. De vrouw van 40-plus is weggereden zonder haar identiteit bekend te maken.

Vandaag deed het slachtoffer van de aanrijding, een 36-jarige vrouw uit Enkhuizen aangifte. Ze reed die morgen op haar bromfiets over de Tureluurstraat in de richting van de Meeuwenstraat. Op de kruising kwam voor haar van links een vrouw in een personenauto aanrijden. De bromfietsster, die dus van rechts kwam, moest hevig remmen om een aanrijding te voorkomen. Het wegdek was door regenval nat en de bromfietsster ging onderuit. Ze viel met haar helm op straat en liep een bloedende hoofdwond en een bloedneus op. De vrouw uit de auto bekommerde zich aanvankelijk wel om het slachtoffer. Ze gaf haar een bruin washandje om het bloeden te stoppen.

Toen de vrouw weer naar haar auto liep dacht de bromfietsster dat ze pen en papier ging halen om de gegevens uit te wisselen voor de verzekering. Dat gebeurde echter niet. De vrouw stapte in en reed weg in haar vermoedelijk grijze auto. Het slachtoffer is behandeld door haar huisarts en haar hoofdwond is met pleisters gehecht. Haar kleding was stuk en ook haar brommer had lakschade. De politie hoopt dat de automobiliste zich alsnog meldt. Ook getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Enkhuizen: 0900-8844.

Aanrijding met letsel

Den Helder, woensdag 18 augustus 2010.

Vanmorgen rond 07.15 uur vond er op de Brakkeveldweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietsster waarbij laatstgenoemde gewond raakte.

De botsing ontstond toen de 43-jarige bestuurster van de auto uit Den Helder moest remmen om overig verkeer voor te laten gaan. Dit werd te laat opgemerkt door de 48-jarige bromfietsster eveneens uit Den Helder, die achter haar reed. Ze reed met de voorkant van haar brommer tegen de achterkant van de auto en kwam ten val. De vrouw liep een flinke snijwond bij haar keel op en een pijnlijke knie. Ze is ter behandeling per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis.

Diensthond spoort autodief op (tevens homepagebericht)

Hoorn, dinsdag 17 augustus 2010.

Rond 20.00 uur zagen surveillerende agenten een 45-jarige man uit Heerhugowaard op straat lopen. Bij het zien van de politieauto rende hij weg in de richting van de Stoelenmatter. Hij had een tas in zijn hand. Hij verdween even uit het zicht maar dook later weer op in de straat de Brandwachter. Daar snelde hij de bosschages in. Een politiediensthond werd ingezet. Het dier gaf aan waar de verdachte zich bevond waarna hij zelf tevoorschijn kwam, bang om gebeten te worden.

In de straat bleek een gestolen oude Volkswagen Golf te staan waarmee de verdachte zich had verplaatst. Deze auto, van het bouwjaar 1989, is in augustus gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Nieuwe Wal in Hoorn. In de tas die de verdachte bij zich had zaten boodschappen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.