Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Tilburg 18 aug. 2010

Tilburg, 18-08-2010

Een handgranaat is geen souvenir

OISTERWIJK: Een inwoner van Oisterwijk meldde zich maandag bij de politie. Hij had vanaf zijn vakantieadres in Midden-Frankrijk een granaat mee naar huis genomen. De melder had de geweergranaat begin augustus gevonden en mee naar huis genomen. Omdat het projectiel niet direct als explosief te herkennen was, was de man gaan zoeken op internet. Toen hij ontdekte dat het om een geweergranaat uit de Eerste Wereldoorlog ging die op scherp stond, alarmeerde hij de politie. Een bomverkenner van de politie is naar de woning van de melder gegaan en heeft contact opgenomen met het Explosieven Opruimingscomanndo, die de granaat gisteren geruimd heeft.

Weer drie dieven aangehouden dankzij lokfiets

TYILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een postactie opnieuw drie dieven aangehouden die de lokfiets wegnamen uit een stalling aan het Kapelhof. De agenten zagen dat de drie jongens met twee fietsen aan kwamen rijden en de lokfiets uit de stalling wegnamen en daarmee wegreden. Ze werden op de Nieuwlandstraat door agenten in burger aangehouden. Het gaat om Tilburgse jongens van 16, 16 en 17 jaar. Een van hen is al eerder betrapt op fietsdiefstal. Met de aanhouding van dit trio komt het aantal lokfietsdieven deze maand op zes.

De inzet van de lokfiets is één van de activiteiten om het aantal fietsdiefstallen in Tilburg terug te dringen. Daarnaast wordt er, zoals tijdens de Tilburgse Kermis, actief gecontroleerd op gestalde fietsen of deze gestolen zijn. Verder worden ook de helers van dergelijke rijwielen aangepakt. De aanpak is succesvol. Sinds de inzet van het speciale team is een sterk dalende trend van het aantal
fietsdiefstallen zichtbaar. Over enige tijd krijgen de lokfietsen ingebouwde GPS waardoor ze na diefstal traceerbaar worden.

Arrestatie voor bedreiging

TILBURG: Een 40-jarige Tilburger is dinsdagavond omstreeks 19.30 uur op de Gasthuisring aangehouden nadat hij een begeleider van het
Dienstencentrum bedreigd had. De Tilburger had dezelfde begeleider eerder deze week ook al bedreigd, hij mocht daarom niet meer binnen. Hij schopte daarop tegen de deur en riep tegen de aangever dat die aan de beurt zou komen en maakte daarop met zijn vinger snijbewegingen langs zijn keel. Hij is in verzekering gesteld.

Politie arresteert acht gesignaleerde mannen

TILBURG / OISTERWIJK: De politie heeft gisteren en vannacht tijdens controles in het kader van inbraakpreventie maar liefst acht mannen aangehouden die gesignaleerd stonden in het opsporingsregister. Het ging in vijf gevallen om openstaande boetes variërend van 37,50 euro tot 2720 euro. Ook werden een fiscaal wanbetaler, een gezochte auto-inbreker en een man die nog 14 dagen moet zitten aangehouden.


* Op de Waterhoefstraat werd vanmorgen rond 11.45 uur een 234-jarige Tilburger aangehouden die nog een boete van 37,50 euro had open staan.


* Een 28-jarige Tilburger werd vannacht omstreeks 04.15 uur op de Ringbaan Zuid aan de kant gezet. Voor hem stond nog 2720 euro open. Binnen tien minuten stond er een vriend van hem aan het
politiebureau die de boetes betaalde. Dat zijn nog eens echte vrienden!.


* Een 38-jarige Tilburger werd vannacht omstreeks 04.20 uur gecontroleerd op de Groenstraat. Hij moest 140 euro afrekenen aan openstaande boetes.


* Een 27-jarige Bredanaar werd dinsdagavond omstreeks 21.15 uur op het Wilhelminapark gecontroleerd met zijn auto omdat agenten zagen dat hij in verboden richting reed. Hij had drie boetes openstaan voor een bedrag van 390 euro. Zijn vader kwam die aan het bureau betalen.


* Een 36-jarige man uit Groningen werd dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur gecontroleerd op de Hoefstraat. Hij bleek nog gezocht te worden door de politie Groningen in verband met een auto-inbraak.


* Dinsdagmiddag werd omstreeks 15.00 uur op de Veldhovenring een 33-jarie Tilburger gecontroleerd. Hij stond in het
opsporingsregister vermeld als fiscaal wanbetaler. Zijn auto is in overleg met de Belastingdienst in beslag genomen. Tevens kreeg hij nog een proces-verbaal omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.


* Dinsdagmiddag werd omstreeks 17.30 uur op zijn huisadres een 45-jarige Tilburger aangehouden die nog 14 dagen hechtenis moest uitzitten. Hij werd naar het cellencomplex overgebracht.


* De nacht van maandag op dinsdag werd tijdens een postactie in Oisterwijk op de Moergestelsweg omstreeks 04.00 uur een auto met daarin een 25-jarige Oisterwijker gecontroleerd. Voor hem stond nog 1551,75 euro open. Hij werd aangehouden. In de auto werd ook nog een zakje hennep aangetroffen. Dinsdagmorgen had de man na diverse telefoontjes met vrienden en bekenden het geldbedrag bijeen gesprokkeld waarna hij rond 11.45 uur werd vrijgelaten.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur in de wijk Goirke een 23-jarige Tilburger aangehouden die zijn 20-jarige ex vriendin mishandeld zou hebben.

De politie kreeg dinsdag even na 23.00 uur melding van een conflict in de wijk Goirke. De ex van de melder zou hier stennis schoppen. Bij aankomst verklaarde de man dat zijn ex de deur had ingetrapt.
Vervolgens was er een strubbeling ontstaan op straat waarbij de ex hem een klap zou hebben gegeven en hij haar een duw.

De 20-jarige ex van de man, een vrouw uit Tilburg, verklaarde dat ze een relationeel conflict had met haar vriend. De man liep tijdens het gesprek boos naar buiten en zou haar toen ze achter hem aan kwam in het gezicht hebben geslagen. Ze kwam hierdoor ten val en liep schaafwonden aan haar benen op. De vrouw deed aangifte tegen de 24-jarige Tilburger. Van een familielid van de gedupeerde is een getuigenverklaring opgenomen. De 24-jarige man is aangehouden voor mishandeling. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in meterkast

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur brand ontstaan in de meterkast ontstaan van een woning aan de Lijsterstraat. Ter plaatse bleek dat er brand woedde in de meterkast. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan doordat er teveel op apparatuur op één groep waren aangesloten.

Politie onderzoekt inbraak

HILVARENBEEK: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Groot Westerwijkstraat. De inbrekers hadden een deur geforceerd. Uit de schuur was een aanhangwagen met zitmaaier gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk