Politie Rotterdam Rijnmond

ZEDENZAAK; MEER AANHOUDINGEN VERWACHT

WEDEROM ARRESTATIE IN ZEDENZAAK; MEER AANHOUDINGEN VERWACHT

Rotterdam-West

Datum publicatie: 18-08-2010 16:24

ROTTERDAM-DELFSHAVEN - Een 28-jarige man uit Hoogvliet is woensdagochtend gearresteerd op verdenking van het ernstige zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. De 28-jarige verdachte is de derde arrestant in deze zedenzaak.

Eerder werden een 24-jarige man uit Hoogvliet en een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Het drietal wordt verdacht van seksueel misbruik van het 15-jarige meisje in een woning aan de 1e IJzerstraat. Dit vond in de nacht van 19 op 20 juni plaats. Hun betrokkenheid in het ernstige misbruik van een 12-jarige meisje uit Nijmegen in de week van 16-23 juli wordt nader onderzocht.

De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft woensdag de voorlopige hechtenis van de 25-jarige Rotterdammer die op maandag 2 augustus werd aangehouden, met 90 dagen verlengd. De twee andere verdachten zullen later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een team van 19 rechercheurs zet het onderzoek naar verdachten van het misbruik van de minderjarige meisjes onverminderd voort. De politie verwacht nog meer verdachten aan te houden.

De politie verzoekt slachtoffers van (zeden)misdrijven om altijd aangifte te doen. Zo ook als er meisjes zijn, die in de omgeving van de
1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op 0800-7444422.