Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda 18 aug. 2010

Breda, 18-08-2010

Twee aanhoudingen na eenzijdige aanrijden met gestolen auto

BREDA: De politie hield woensdagnacht twee verdachten aan na een ongeval in de Dr. Struyckenstraat. Een getuige meldde rond 02.00 uur dat hier een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De twee
inzittenden zouden zijn uitgestapt en weggelopen.

In de Dr. Struyckenstraat trof de politie vier beschadigde auto's aan. De auto waarin de veroorzaker had gezeten bleek begin juli te zijn gestolen bij een woninginbraak in de Churchillstraat in Dongen. De bestuurder was tegen twee geparkeerde auto's aan gereden. Een van deze auto's was door de klap doorgeschoven tegen een derde auto, die ernaast geparkeerd stond. De auto's raakten beschadigd. De gestolen auto kwam vervolgens tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Twee van de
geparkeerde auto's moesten worden getakeld in verband met de schade. Een derde voertuig liep lichte schade op aan de achterzijde en hoefde niet te worden getakeld.

De politie kon aan de hand van informatie van de melder enkele minuten na de melding een 18-jarige Bredanaar aan op het Dr. Ariensplein. Hij verklaarde dat hij met zijn neef in de auto had gezeten. Deze 17-jarige jongen is in zijn woning in Breda aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. De auto is afgesignaleerd.
De 18-jarige jongen is na zijn aanhouding op het politiebureau bezocht door een GGD-arts. Deze raadde aan om de man, die hoofdpijnklachten had, uit voorzorg naar het ziekenhuis te brengen voor controle. Hier is hij ter observatie opgenomen.

Politie onderzoekt brand in vrachtwagens

BREDA: Dinsdag kreeg de politie melding van een brandende vrachtwagen op een parkeerterrein bij Hazeldonk. Op het parkeerterrein, wat ligt aan het weggedeelte wat van België richting Nederland leidt, stond een vrachtwagen met hierop acht auto's in brand. Eén van de auto's heeft men nog van de oplegger kunnen rijden. De andere auto's raakten door de brand ernstig beschadigd. De brand is vermoedelijk in de vrachtwagen met de auto's begonnen en overgeslagen naar een vrachtwagen die ernaast stond en met fustjes bier was geladen. Ook deze goederen worden als verloren beschouwd. De brandweer snelde ter plaatse om de brand te blussen. Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen.
De politie heeft sporenonderzoek gedaan bij de voertuigen om te kunnen vaststellen hoe de brand is ontstaan. Over de uitslagen van dit onderzoek is nog niets bekend.

Auteur: Inge Rijgersberg