Rechtbank Zutphen


Meer onderzoek in zaak vechtpartij met dodelijke afloop Den Elterweg

Zutphen, 18 augustus 2010 - De rechtbank heeft in een tussenbeslissing beslist op de verzoeken van de advocaten van de drie verdachten. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij aan de Den Elterweg in Zutphen die uiteindelijk leidde tot de dood van een 18-jarige jongen.

De rechtbank heeft in alle drie de zaken onder meer beslist tot aanvullende getuigenverhoren bij de rechter-commissaris. Ook de verdachten worden nog een keer verhoord, als getuigen in elkaars zaak. In de zaak van de meerderjarige verdachte bepaalde de rechtbank dat de opnamen van de verhoren van de verdachte onder voorwaarden beschikbaar moeten worden gesteld aan zijn advocaat.

De verzoeken werden gedaan op de pro-formazitting op woensdag 4 augustus. Het verzoek om de voorlopige hechtenis van de 19-jarige verdachte op te heffen wees de rechtbank die dag al af.

Vervolg
De rechtbank houdt de zaak voor onbepaalde tijd aan. De zaak komt tussen één en drie maanden weer op zitting. Dit wordt waarschijnlijk een regiezitting omdat nog niet alle rapporten en eventuele daaropvolgende onderzoeksvragen bekend zijn.

Rechtszaak
Twee jongens (19 en 16) en een meisje (17) worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij aan de Den Elterweg in Zutphen op 9 mei 2010. Na de vechtpartij zouden de verdachten het slachtoffer op de weg hebben achtergelaten waarna hij mogelijk zou zijn aangereden door een auto. De 18-jarige jongen overleed in het ziekenhuis. De twee jongens zitten in voorlopige hechtenis.

De volledige tussenbeslissingen in de drie zaken worden in de loop van de ochtend op donderdag 19 augustus gepubliceerd op rechtspraak.nl.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 18 augustus 2010 Naar boven