Gemeente Zwolle

Uitmagazine geeft inkijk in nieuw cultureel seizoen

In heel Zwolle glijdt eind augustus de tweede editie van het Zwols Uitmagazine in de bus. De uitgave van het Zwols Uitburo biedt andermaal een agendaoverzicht van de culturele instellingen in Zwolle.

De lezers van het Zwols Uitmagazine kunnen met diverse prijsvragen en acties diverse culturele prijzen winnen. Het Uitburo verloot 3x2 toegangskaarten voor het optreden van Rowwen Hèze in de IJsselhallen op
1 oktober 2010. Filmtheater Fraterhuis biedt 100 lezers de mogelijkheid om een lidmaatschap `Vrienden van het Fraterhuis' te winnen.

Jeroen Krabbe

Het magazine bevat onder meer een interview met acteur, regisseur en schilder Jeroen Krabbe. In navolging van zijn expositie `Jeroen Krabbe, schilder een retrospectieve' uit 2008, presenteert hij in het najaar van 2010 `De ondergang van Abraham Reiss'. Dat is een serie van negen monumentale schilderijen over het leven en de dood van zijn grootvader.

Het Uitmagazine geeft tevens een vooruitblik op het Thorbeckegrachtfestival op zaterdag 11 september 2010. Het festival is de aftrap van het culturele seizoen 2010-2011.