IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
Woensdag 18 augustus
Nederland 2

21.20 - 21.53 uur: SPRAAKMAKENDE ZAKEN

In Spraakmakende Zaken ontvangt Paul Rosenmöller zijn gasten in 'Paviljoen Stadgenoot' in Amsterdam, waar hij met hen praat over brandende kwesties uit het recente verleden.

Afl. 6: Aad Meijboom en de erosie van het gezag

Hij hield na de dramatische strandrellen bij Hoek van Holland vorig jaar augustus de eer aan zichzelf en nam ontslag. De Rotterdamse korpschef Aad Meijboom heeft oom agent zien verworden tot de kop van jut van maatschappelijk ongerief. Waarom heeft de politie geen gezag meer en hoe krijgen we de ontspoorde samenleving weer op de rails? In Spraakmakende Zaken vertelt Meijboom hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren en hoe hij denkt over de veranderende rol van de politie.

Eind augustus komt een boek uit waarin politieagenten van het korps Rotterdam-Rijnmond vertellen over de strandrellen in Hoek van Holland. Eén van hen vertelt in Spraakmakende Zaken hoe hij samen met collega's in een levensbedreigende situatie terecht kwam, toen honderden hooligans zich massaal tegen de politie keerden. In de studio ook socioloog Jaap Timmer, docent politiestudies aan de VU in Amsterdam, met de nieuwste cijfers over geweld tegen agenten.

Redactie: Wilco Leene, Ruth Nederveen, Henriëtte Smit, Tjitske Stoit; productie: Yvonne Clement; regie: Edith Ruyg; eindredactie: Bert Visser