Ingezonden persbericht


Persbericht

De Bilt, 16 augustus 2010

Woody (Toy Story 3) verhuist naar Ronald McDonald VU Kinderstad

Woensdag 18 augustus a.s. om 16.00 uur overhandigt Owen Tuinman een levensgrote Woody van Lego aan Ronald McDonald VU Kinderstad. Owen heeft Woody gewonnen dankzij een prijsvraag opgezet door Disney en Lego.

Ter promotie van de film Toy Story 3 heeft Disney in samenwerking met Lego een bijzondere prijsvraag opgezet waarmee kinderen een levensgrote Lego Woody pop konden winnen. Om kans te maken op deze fantastische prijs, moesten kinderen raden uit hoeveel steentjes de speelgoedvriend bestaat. Geen gemakkelijke opgave. Toch is het Toy Story fan Owen gelukt om het juiste aantal te raden, namelijk 13600 steentjes.

Owen wil ook andere kinderen van deze lego Woody laten meegenieten en schenkt de prijs daarom aan Ronald McDonald VU Kinderstad. Op 18 augustus a.s. om 16.00 uur zal Woody met Owen worden verwelkomd in deze speelstad voor zieke kinderen, gelegen pal naast de kinderafdeling van VUmc te Amsterdam. Owen mag die hele middag samen met twee vriendjes of vriendinnetjes spelen in de Ronald McDonald VU Kinderstad. Daarnaast zijn er voor alle kinderen in het ziekenhuis ook leuke verrassingen.

In Ronald McDonald VU Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.

Deze zomer brengt Disney/Pixar ons terug naar de wondere wereld van ons favoriete speelgoed in Toy Story 3. Woody, Buzz en alle andere vrienden belanden weer in hilarische situaties, met alle gevolgen van dien, in een gloednieuw verhaal dat aan alle verwachtingen voldoet. Er is veel gebeurd sinds we Andy's speelkamer hebben verlaten in Toy Story 2. Het speelgoed is zenuwachtig, omdat Andy gaat studeren en ze niet weten wat er nu met hen gaat gebeuren. Ze belanden uiteindelijk in een kinderdagverblijf met losgeslagen peuters die staan te trappelen om met ze te spelen. Maar niets blijkt minder waar. Ze besluiten te ontsnappen, maar dit blijkt niet zo gemakkelijk... Naast de bekende Toy Story speelgoed helden, zijn nu ook nieuwe vrienden als Barbie en Ken van de partij. De regie is in handen van Lee Unkrich (co-regisseur van o.a. Toy Story 2 en Finding Nemo). Toy Story 3 draait sinds 23 juni 2010 in de Nederlandse bioscopen de DVD van de film wordt verwacht op 27 oktober 2010.


---