Gemeente Tiel


Cameratoezicht in Stadhuistuin

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft 17 augustus 2010 besloten over te gaan op cameratoezicht in de stadhuistuin. De afgelopen periode heeft de gemeente Tiel regelmatig te maken gehad met vandalisme in de stadhuistuin. De ruiten van de raadzaal en de ingang van het restaurant zijn bekrast, bekogeld en voorzien van graffiti. Om die reden is enkele weken geleden besloten de tuin 's avonds en in het weekend af te sluiten voor publiek.

De monumentale stadhuistuin is een openbare tuin voor publiek, met als doel om de burgers van Tiel en de toeristen te laten genieten van dit mooie stukje historisch Tiel. Daarom heeft zij besloten camera's op te hangen en de tuin weer open te stellen. Op deze manier hoopt de gemeente vandalisme te voorkomen en de stadhuistuin open te houden voor bezoekers.

In de weekenden is de tuin tussen 10.00 en 18.00 uur open, doordeweeks van 7.00 tot 19.30 uur. Naar verwachting worden de camera's eind september geplaatst. Tot die tijd blijft de stadhuistuin in de weekenden gesloten.