Ingezonden persbericht


Ramadan Festival bezoekt Venlo
Amsterdam, 18 augustus 2010

Het Ramadan Festival maakt een tour langs bijna 20 steden door het land en zal dit jaar ook Venlo bezoeken. Op woensdag 18 augustus zal de Ramadan Karavaan op het Vleesplein aan de Vleesstraat in Venlo staan.

Dit jaar is er door het Ramadan Festival gekozen om Venlo aan te doen om zo met de bewoners in gesprek te komen. Het Ramadan Festival wil door middel van het delen van eten, kennis en ervaringen, verschillende bevolkingsgroepen dichterbij elkaar te brengen. Hierbij is specifiek gezocht naar plekken waar het Ramadan Festival een bijdrage kan leveren aan de ontmoeting van mensen van verschillende komaf. De mensen die met de Ramadan Karavaan meegaan en gesprekken voeren, hebben verschillende culturele achtergronden. Zo kunnen ze iedereen die vragen heeft over de ramadan, het eten en de tradities goed te woord staan.

Het Ramadan Festival hoopt de bewoners van Venlo bij de Karavaan te mogen ontmoeten, bij te dragen aan wederzijds begrip en samen te genieten van de heerlijke hapjes die de mobiele wereldkeuken met zich meebrengt.

Naast de karavaan worden landelijk allerlei activiteiten georganiseerd. De thema's zorg, en ontwikkelingssamenwerking staan centraal bij de thema-iftars die op zo'n 30 locaties georganiseerd worden. Bij de Hospitality Dinners kunnen mensen onder het genot van een iftar nader kennis met elkaar maken bij een gezin thuis. Ook worden er interessante debatten en lezingen gehouden. Het feestelijke slot zal plaatsvinden op 9 september op de Dam in Amsterdam. De ramadan periode wordt traditioneel afgesloten met een meerdaags Suikerfeest.

Kijk op www.ramadanfestival.nl voor de route van de Karavaan en alle andere activiteiten.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht