Persbericht

18 augustus, 2010

HPS Industrial introduceert digitale input/ output-kaart voor optimale machinebesturing

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, heeft onlangs de Adlink LPCIe-7230 in het assortiment opgenomen. Deze 32-kanaals digitale input/ output-kaart is geschikt voor de gangbare PCI-expressbus. De kaart beschikt over een PCIe x1 slot waardoor deze in iedere moderne PC past. Verder is de kaart voorzien van een extra low profile slotplaatje, waardoor deze ook in een platte behuizing past. Een 2U-rackmount server of een compacte desktopbehuizing kunnen dan ook voorzien worden van deze digitale I/O kaart.

De 32 I/O-kanalen van de LPCIe-7230 zijn verdeeld als 16x input en 16x output en zijn allemaal geïsoleerd en beschermd tegen piekspanningen. Beide soorten kanalen kunnen functioneren met spanningen van 5-24VDC. De kaart werkt zowel onder Linux als Windows en wordt geleverd met drivers en handleiding.

"De Adlink LPCIe-7230 is universeel toepasbaar en daarom erg populair bij ontwikkelaars die willen blijven vernieuwen en geen gebruik kunnen of willen maken van oudere ISA- of PCI-bus-kaarten", aldus Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. "We zien dat deze kaart veelal wordt toegepast bij machinebesturing en in de meet- en regeltechniek."

Specificaties:

* x1 lane PCI Express Interface

* 16-CH geïsoleerde input en 16 geïsoleerde digital output
* 2500 Vrms optische isolatie

* Tot 500 mA op iedere geïsoleerde uitgang

(216 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE