Sail 2010


Omaanse topzeiler op Clipper Stad Amsterdam

18 augustus 2010

Op uitnodiging van Damen Shipyards en Stichting Sail Amsterdam zal Mohsin A Busaidi aanwezig zijn op de openingsdag van SAIL Amsterdam 2010. Mohsin A Busaidi zal vanaf IJmuiden de SAIL-IN Parade meemaken aan boord van de door Damen gebouwde Clipper Stad-Amsterdam. ZKH Prins Willem-Alexander, onder wiens beschermheerschap SAIL AMSTERDAM 2010 plaatsvindt, vaart eveneens mee aan boord van het vlaggenschip.

Mohsin Al Busaidi, een Omaanse marineman, mag zich sinds 25 maart 2009 met trots de eerste Arabische Zeeman noemen, die een non-stop zeiltocht rond de wereld maakte.

Door zijn prestatie werd hij een voorbeeld en inspirator voor de Omaanse jeugd om de aloude Omaanse Zeevaart traditie in ere te herstellen. Een initiatief dat mede door het Omaanse ministerie voor Toerisme, van harte wordt aangespoord.

Dit initiatief is vormgegeven in OMANSAIL, een organisatie die zich ten doel stelt om een nieuwe generatie jonge Omanis enthousiast te maken voor zowel de recreatieve- als wedstrijdzeilsport.

Intensieve berichtgeving in de Omaanse pers over alle zeilevenementen, waaraan Mohsin Al Busaidi deelneemt, vindt met grote regelmaat plaats waardoor Mohsin uitgroeide tot een locale beroemdheid. Afvalrecycling, helpt u mee!

Publieksinformatie: 0900 - 7245200 (5 ct. per min.)