LLiNK

Rotterdam, 16 augustus 2010

PERSBERICHT

LLiNKPOP: Waylon en Do bezingen slot omroep LLiNK

Tv-special met bekendmaking beste protestlied aller tijden

In LLiNKPOP - de afscheidsuitzending van omroep LLiNK - maken Leon Verdonschot en Rudy Mackay vanuit Paradiso de beste protestsong aller tijden bekend. Met de protest top 100 brengt LLiNK een ode aan de muziek die het verschil maakt. Artiesten als Waylon, Do, Laura Jansen en Marike Jager steken op geheel eigen wijze een lied uit de top 100 in een nieuw jasje. LLiNKPOP wordt uitgezonden op woensdag 18 augustus om 20:30 uur op Nederland 3.

Naast muziekoptredens wordt in de uitzending ook een positieve blik op de toekomst geworpen met interviews, reportages en animaties. Tafelgasten zijn onder andere schrijver en muzikant Thé Lau, en cabaretier en liedjesschrijver Ivo de Wijs.

De protest top 100 werd gekozen door kijkers, luisteraars en leden van LLiNK. Zij bepaalden welke nummers de geschiedenis ingaan als beste protestsongs ooit. Deelnemers maakten kans op kaarten voor de live-opnames die in Paradiso plaatsvonden.

Voor omroep LLiNK is vooralsnog de laatste maand als publieke omroep aangebroken. Vooralsnog, want de idealistische omroep start een beroepsprocedure en werkt momenteel hard aan een doorstart. In haar laatste maand neemt LLiNK uitgebreid afscheid van het publieke bestel met unieke uitzendingen en met LLiNKPOP, de muzikale slotuitzending vanuit Paradiso.


---

NOOT VOOR REDACTIE,