Detectives. Een fascinatie voor het kwaad


Maaike de Haardt over haar tweede passie

NIJMEGEN, 20100809 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert een Soeterbeeck Zomercafé over de passie van theoloog Maaike de Haardt voor detectives. Zij vraagt zich af wat de detective-liefhebber zo fascineert. Het geweld en de spanning of juist het speurwerk, de ontmaskering en de waarheidsvinding? Het Soeterbeeck Zomercafé vindt plaats op woensdag 18 augustus 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1. www.ru.nl/sp/detectives

Geweld, diefstal, moord, doodslag, marteling, verknipte geesten of het pure kwaad. Op genieten van detectives - vaak vermomd als `literaire thrillers'- rust geen taboe meer. Mits het kwaad uiteindelijk gestraft wordt. Long-time detective lover Maaike de Haardt vraagt zich af wat de miljoenen lezers van detectives fascineert.

Prof. dr. Maaike de Haardt is hoogleraar Religie en gender aan de RU. Drs. Elianne Keulemans, hoofd van het Soeterbeeck Programma van de RU, is de gespreksleider.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig.

In de zomermaanden vertellen medewerkers van de Radboud Universiteit over hun tweede passie in het leven - naast hun liefde voor het ademische vak. Na hun inleiding worden zij geïnterviewd over de oorsprong van hun interesse, de betekenis ervan voor hun dagelijks leven en voor hun werk.





Ingezonden persbericht