Samenwerking GemeenteOplossingen en PinkRoccade officieel bekrachtigd


Certificatie GemeenteOplossingen voltooid

GRONINGEN, 20100818 -- Na een proces van Schouwing en Toetsing is het koppelvlak tussen de frontoffice-oplossingen van GemeenteOplossingen en het midoffice van PinkRoccade Local Government officieel gecertificeerd. Gemeenten kunnen nu eenvoudig elektronische formulieren voor burgers gedeeltelijk voorinvullen. Ook voor het Klant Contact Center (KCC) biedt de koppeling interessante mogelijkheden.

Op 9 augustus 2010 hebben GemeenteOplossingen en PinkRoccade Local Government hun samenwerking officieel bekrachtigd middels een proces van Schouwing en Toetsing. Daarmee is de totstandkoming van een gestandaardiseerd koppelvlak tussen de io4| productlijn van GemeenteOplossingen en CiVision Makelaar Gegevens (Gegevensmakelaar) officieel bevestigd. De gemeente Voorschoten neemt de koppeling als eerste gemeente in gebruik.

Koppeling conform StUF-standaard
De gegevensuitwisseling tussen GemeenteOplossingen en PinkRoccade Local Government geschiedt conform de landelijke standaard. PinkRoccade stelt: "Na de uitgevoerde schouwing en toetsing kan geconcludeerd worden dat de koppeling tussen de genoemde versie van io4| relatiebeheer en CMG via StUF0204 voor zover beschreven en getoetst, aan de gestelde eisen voldoet, als juist werkend kan worden betiteld en dat de io4|relatiebeheer applicatie van GemeenteOplossingen kan koppelen op basis van de door PR-LG gebruikte StUF BG 0204, de marktstandaard voor berichtenverkeer." De oplossing io4| relatiebeheer maakt deel uit van de Klant Contact Center (KCC) oplossingen van GemeenteOplossingen.

Inzetbaar voor eFormulieren en KCC
De koppeling is breed inzetbaar ten behoeve van gemeentelijke digitale dienstverlening. Het biedt burgers als voordeel dat zij niet telkens naam-adres-woonplaatsgegevens (NAW) hoeven in te vullen bij elektronische formulieren voor het bestellen van gemeentelijke producten. Eenmalig inloggen met DigiD is voortaan voldoende voor het invullen van de NAW-velden van (GEMMA) eFormulieren. Voor frontoffice-medewerkers biedt de koppeling als voordeel dat klantgegevens snel en eenvoudig kunnen worden opgevraagd middels io4| klant contact center.

Partnerprogramma
De certificering van de koppeling met PinkRoccade Local Government maakt deel uit van het partnerprogramma van GemeenteOplossingen. Daarbij wordt de samenwerking met alle relevante leveranciers van midoffice-oplossingen in de overheidsmarkt gerealiseerd. Klanten van GemeenteOplossingen kunnen daarmee op slimme wijze informatie uitwisselen tussen de website en de midofice-omgeving. Hiermee wordt de dienstverlening van gemeenten aan de burgers verder verbeterd.


Over GemeenteOplossingen
GemeenteOplossingen is gespecialiseerd in moderne webbased frontoffice-oplossingen voor gemeenten, provincies en waterschappen. Wij zijn sinds 1996 actief en leveren een zeer compleet assortiment van oplossingen voor:
* raadsinformatie
* digitale dienstverlening
* content management
* klant contact center
* dynamische eFormulieren
Wij voeren onze eigen io4| productlijn en bieden tevens diverse open source oplossingen. GemeenteOplossingen heeft een vast team van 25 medewerkers, flexibel aangevuld met zorgvuldig geselecteerde externe krachten. Ons streven is niet om de grootste te zijn; onze focus ligt op kwaliteit. Wij investeren veel tijd in het vertalen van klantwensen naar oplossingen. Aan persoonlijk contact met onze klanten hechten wij grote waarde.


Over PinkRoccade Local Government
PinkRoccade Local Government ondersteunt de lokale overheid bij haar taken en bedrijfsvoering met een uitgebreid portfolio van bedrijfssoftware en (advies/infra)diensten. Het aantoonbare succes van De Complete MidOffice©, CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen en CiVision Gemeentelijke Servicebus zijn voorbeelden van innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen.


w: www.gemeenteoplossingen.nl





Ingezonden persbericht