Gemeente Ede

woensdag, 18 augustus 2010

Geen uitstel Verdubbeling N224

Door: afdeling Communicatie - Wilma van Wensem

De voorbereiding voor de verdubbeling van de N224 verloopt volgens planning en zal naar verwachting in 2011 van start gaan. Dit is in tegenstelling tot berichtgeving in de Gelderlander van dinsdag 17 augustus 2010, over een uitstel.

De N224 ten noorden van Ede wordt verdubbeld om het verkeer beter te laten doorstromen. Dit heeft te maken met de verdere ontwikkeling van de woonwijk Kernhem en de bouw van het voorzieningencluster. Dit is het gedeelte van het Nieuwe Landgoed, dat over de N224 wordt gebouwd.

In 2008 is een begin gemaakt met de verdubbeling van de N224, waardoor het gedeelte van de A 30 tot het Laarwoud van extra rijbanen is voorzien.

De gemeente kiest er voor te investeren in de stad door projecten te ontwikkelen die van groot maatschappelijk belang zijn. Veel van deze projecten kunnen alleen met een gemeentelijke bijdrage worden gerealiseerd. Dat geldt in ieder geval voor de projecten Het Nieuwe Landgoed, de Molenpol en de Kop van de Parkweg, waar in de Gelderlander over wordt geschreven. De gemeenteraad heeft voor deze projecten vastgesteld wat de gemeentelijke bijdrage mag zijn. De projecten blijven binnen de financiële kaders,

Zoals bekend neemt in het najaar de gemeenteraad een besluit over de bezuinigingen binnen de gemeente. Dit kan gevolgen hebben voor de planning van projecten.