Nieuw-Vlaamse Alliantie


» N-VA vraagt Peeters noodhulp vrij te maken voor Pakistan

N-VA vraagt Peeters noodhulp vrij te maken voor Pakistan

klok 17 augustus 2010

De N-VA-fractie van het Vlaams parlement vraagt Vlaams minister-president Kris Peeters - ook bevoegd voor Buitenlands Beleid - om noodhulp vrij te maken voor Pakistan, dat de voorbije weken zwaar getroffen is door overstromingen. "De ramp treft meer dan tien miljoen mensen in de regio. Ze hebben dringend nood aan onderdak, drinkbaar water en voedsel. Maar tot nu toe krijgen de hulporganisaties maar weinig donaties binnen. Daarom is het zaak dat de Vlaamse regering alvast het goede voorbeeld geeft", zegt N-VA-fractieleider Kris Van Dijck.

Het Consortium voor Noodhulpsituaties, dat al een kwarteeuw bij grote rampen de krachten bundelt, ziet onvoldoende interesse om een solidariteitscampagne te beginnen en de hulprekening te openen. Ook van een brede Vlaamse hulpactie is vooralsnog geen sprake. "Wellicht zit de vakantieperiode hier voor iets tussen en steekt de Vlaamse solidariteit vanaf september alsnog de kop op. Maar voor de meer dan 3 miljoen kinderen die vandaag bedreigd worden door watergerelateerde ziektes als gevolg van een tekort aan hygiëne en drinkbaar water, is elke dag wachten op hulp er één te veel", zeggen Vlaams parlementsleden Matthias Diependaele en Marc Hendrickx. "Peeters kan als minister van Buitenlands Beleid op eigen initiatief een bedrag vrijmaken voor noodhulp tot 150 000 euro. Daarmee is het verhaal natuurlijk niet ten einde, maar het is alvast een begin."

De N-VA hoopt dat Peeters met dit signaal ook de bevolking kan aanspreken om oog te hebben voor de noden van de Pakistani. Want hulp is broodnodig en dringend. Auteur(s): Kris Van Dijck, Fractieleider Vlaams parlement Matthias Diependaele, Vlaams parlementslid Marc Hendrickx, Vlaams parlementslid Contactinfo: