Politie Groningen

Woensdag 18 augustus 2010

Provincie Groningen, 18-08-2010

Kind gewond na aanrijding

HOOGEZAND Dinsdagmiddag is bij een aanrijding een 5-jarige jongetje uit Hoogezand licht gewond geraakt. In de Van Noortstraat in Hoogezand rende het jongetje plotseling de rijbaan op. Hierbij werd het kereltje aangereden door een 38-jarige automobilist uit Sappemeer. Omdat de bestuurder op dat moment erg langzaam reed viel het letsel mee. Hij kwam er met wat kneuzingen en schaafwonden vanaf. Voor de schrik kreeg het slachtoffertje van agenten een troost beertje. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Burgemeester Reijndersstraat in Stadskanaal een kleine hennepkwekerij opgerold. Agenten namen na een tip een kijkje in de woning. Zij constateerden dat op de eerste verdieping een kwekerij met 65 hennepplanten en toebehoren aanwezig was. Zowel de planten als de apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de eigenaar, een 24-jarige man uit Stadskanaal, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadjers moeten auto inleveren

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie dinsdagmiddag en -avond optwee Stadjers met openstaande boetes. Op de Zilverlaan bleek een 54-jarige man uit Groningen een schuld bij de belastingdienst open te hebben staan. De douane nam zijn auto in beslag. Hetzelfde overkwam een 32-jarige man uit Groningen in de Moesstraat. Hij moest nog ruim 700 euro aan boetes betalen. Zijn auto werd door de politie in beslag genomen. Een 44-jarige kennis uit Groningen, die in deze auto reed, had ook nog voor 100 euro aan boetes openstaan. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

FOXHOL Een 34-jarige bromfiets bestuurder uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 40-jarige automobilist uit Roden reed over de Avebeweg in Foxhol. Hij gaf de bromfietser op de kruising met de Energieweg geen voorrang. Beide verkeersdeelnemers konden een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing kwam de Veendammer met een harde klap op het wegdek terecht. Hij is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Drugsdealer aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagavond in de Feiko Clockstraat een 41-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van handel in drugs. De politie beschikte over informatie dat de man mogelijk bij drugshandel betrokken zou zijn. Bij controle overhandigde de man zijn drugs aan de agenten. De man bleek ongeveer 30 gram harddrugs bij zich te hebben. De Winschoter is aangehouden en is ingesloten Ook had hij een aanzienlijke hoeveelheid contant geld in zijn bezit. De drugs en geld zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Agenten vinden gestolen auto

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen in de Korreweg een gestolen auto getraceerd. Een 35-jarige man die in Groningen verblijft, stapte uit de auto en is aangehouden. Ook de 42-jarige vriendin van de man is aangehouden vanwege medeplichtigheid. In het voertuig lagen nog diverse goederen die zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie doet onderzoek naar de inbraak. Het duo is ingesloten.

Aanhoudingen na straatroof

DELFZIJL De politie heeft de afgelopen week drie tieners van 16 en 17 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een mishandeling en straatroof. In de nacht van 24 op 25 juli werd op de Oude Schans in Delfzijl een 29-jarige inwoner van Appingedam mishandeld. De personen die de Damster mishandelden namen ook de mobiele telefoon van het slachtoffer mee. De 16-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gegaan. Een van de twee 17-jarigen wordt donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De derde verdachte heeft zijn deel bekend en wordt voorlopig in vrijheid gesteld. De politie vervolgt het onderzoek.

Stadjer steekt middelvinger op naar agenten

GRONINGEN Een 52-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht in de Poelestraat aangehouden. De Stadjer zag twee surveillerende agenten lopen en probeerde op een vervelende manier contact te krijgen. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en liep daardoor bijna een paar fietsen omver. Toen de dienders iets zeiden van het gedrag van de Groninger, draaide deze zich om, bukte voorover en stak een middelvinger omhoog. Hierop werd hij aangehouden. Omdat de verdachte zicht verzette, werd hij in de boeien geslagen. De man heeft de nacht door moeten brengen op het politiebureau.

Vrachtwagen kantelt in sloot

SIDDEBUREN Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Appelscha is dinsdagnacht met zijn vrachtwagencombinatie in een sloot terecht gekomen. De man kwam op de N33 met zijn truck met oplegger in de berm, corrigeerde naar de andere weghelft en via die berm schoof hij weer terug naar de andere kant van de weg. Daar kantelde de combinatie in een sloot. De chauffeur is door ambulancepersoneel onderzocht, maar raakte niet gewond. Vermoedelijk raakte hij enigszins onwel voorafgaand aan het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtencombinatie uit de sloot getakeld. De N33 is enige tijd afgesloten geweest. De politie heeft een rapportage van het ongeluk gemaakt.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht op het Nieuwe Kerkhof in een 22-jarige snorfietser betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder uit Groningen viel op vanwege zijn rijgedrag. Toen agenten de man langs de kant zetten, bleek dat hij bloeddoorlopen ogen had. Uit een alcoholtest werd duidelijk dat de Stadjer ruim een promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de 22-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Donderdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N388, Boerakker - Grijpskerk, mobiele controle

§ Groningen-stad, ring Zuid en Oost, mobiele controle

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid, gebruik mobiele telefoon en veiligheidsgordel.

§ Delfzijl, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 336, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 3 (waarvan twee voor niet dragen
veiligheidsgordel), hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 434, aantal overtredingen: 10 (waarvan twee voor niet dragen veiligheidsgordel en één voor niet handsfree bellen), hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Groningen, Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 55, aantal overtredingen: 8 (waarvan zeven voor niet dragen veiligheidsgordel en één voor niet handsfree bellen).

§ Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1048, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 707, aantal overtredingen: 210, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 281, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.