Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ministerie van VROM

Publicatie 'Veelgestelde vragen Wro' beschikbaar

17-08-2010

De helpdesk Wro is per 1 juli 2010 gesloten. In het kader van de Invoeringsbegeleiding Wro werd begin 2008 de helpdesk Wro geopend. Door Agentschap NL is, in opdracht van het Ministerie van VROM, het RO-werkveld ondersteund bij de invoering van de nieuwe Wro.

De helpdesk Wro heeft in een periode van bijna 2,5 jaar ruim 7.300 vragen afgehandeld. Om het project Invoeringsbegeleiding af te sluiten heeft het ministerie van VROM een publicatie `Veelgestelde vragen Wro' uitgebracht. Deze publicatie bevat een selectie en bewerking van de veelgestelde vragen en antwoorden over de Wro. Bij de indeling van de vragen en antwoorden is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de volgorde van de wetsartikelen in de Wro.

U kunt de publicatie hier downloaden. Een gedrukte versie van de publicatie is verzonden aan alle provincie-, gemeente- en waterschapsbesturen.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in `Veelgestelde vragen Wro'?

* Voor de juridische aspecten van de Wro kunnen de bevoegde gezagen na 1 juli 2010 terecht bij hun branche-organisaties, zoals VNG en IPO.
Het VNG Informatiecentrum richt zich met haar dienstverlening op de leden van de Vereniging en is te bereiken via: informatiecentrum@vng.nl, telefoonnummer 070 - 37 38 020. Verder is de VNG, in samenwerking met VROM, per 1 mei 2010 gestart met het online ROMnetwerk voor gemeenten: www.romnetwerk.nl. Hier kunnen gemeenten kennis en ervaringen uitwisselen.
* Voor RO-Online is per 1 juli 2010 het Kadaster (als beheerder van RO-Online) het vaste aanspreekpunt. De RO-Online helpdesk bij het Kadaster is bereikbaar via ro-online@kadaster.nl of telefonisch op werkdagen van 9:00-12:00, tel: 088 - 18 32 901.
* Voor vragen over het toepassen van de RO Standaarden kan men zich na 1 juli 2010 nog steeds wenden tot de helpdesk van Geonovum via ro-standaarden@geonovum.nl of telefonisch via 033 - 46 04 100, van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren.
* Voor wat betreft vragen op het snijvlak van diverse milieu-onderwerpen en de Wro kunt u nog steeds terecht bij Infomil: www.infomil.nl/helpdesk.

* Voor vragen over de Wabo kunt u contact opnemen met de Helpdesk Omgevingsvergunning van het agentschap via het mailformulier op www.omgevingsvergunning.vrom.nl of telefonisch op 088-6025333.

Veelgestelde vragen Wro