KNHS

Autopsie resultaten Okidoki vrijgegeven
18 augustus 2010
Okidoki

Resultaten van het autopsie onderzoek na het overlijden van sportpaard Okidoki zijn vrijgegeven door de Equine Clinic of the University of Berne in Zwitserland. In het eindrapport staat het volgende:

Op de avond van 20 juli 2010 is Okidoki overleden in de trailer op weg naar de Equine Clinic of the University of Berne, ondanks behandeling vooraf aan het transport.
Het autopsie onderzoek, wat plaatsvond in het Institute of Animal Pathology of the University of Berne, toont aan dat een ernstige acute etterige ontsteking wat tot een sceptische schock leidde, de oorzaak van de dood was. De ernstige ontsteking tastte veel organen aan, waaronder de lymfeklieren in de buik en de longen. Er kon geen ingang van de bacterie geindentificeerd worden.

Er was geen bewijs aangetroffen voor een associatie tussen de buikinfectie en de chronische aandoening aan de pees. Geen andere bestaande beschadigingen waren gevonden, met name geen darmbeschadigingen.

Zoals al eerder gemeld was Okidoki herstellende van een operatie aan een peesblessure, opgelopen tijdens een springwedstrijd in Cannes, Frankrjik, afgelopen juni. Het paard was al teruggekeerd naar de eigenaar José Laroccas stables bij Geneva, Zwitserland maar kreeg achteraf complicaties waarna hij uiteindelijk is overleden.

NB. Bovenstaande tekst is vertaald vanuit een Engels persbericht van de FEI, kijk hier voor de originele tekst.

Zie het origineel
Foto: Jacob Melissen