Gemeente Doetinchem

Koninklijke onderscheiding voor de heer Klein uit Doetinchem

Persbericht, 16 augustus 2010

Op maandag 16 augustus 2010 werd de heer Klein officieel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke versierselen uit handen van burgemeester Kaiser tijdens de opening van de Achterhoekse Wandel4daagse.

De heer Klein (65) kreeg de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn activiteiten op het gebied van sport. Nadat hij zes jaar lang jeugdleider en jeugdbestuurslid van de Rooms-katholieke Voetbalvereniging Boskamp (gemeente Olst-Wijhe) is geweest, maakt hij in 1970 de overstap naar de KNVB. Daar was hij onder andere scheidsrechter, scheidsrechtersbegeleider, lid van de Commissie van Aanbeveling en lid van de tuchtcommissie District Oost van de KNVB. Ook was de heer Klein vrijwilliger bij wijkvereniging De Bezelhorst welke hij nieuw leven heeft ingeblazen. In deze wijk maakte hij regelmatig zijn opwachting als (wijk)Sinterklaas.

Sinds 1980 is meneer actief binnen de zwemsport. Bij de KNZB was hij onder andere jeugdleider/trainer van de polojeugd, (inter)nationaal tijdwaarnemer wedstrijdzwemmen, bestuurslid van Zwemvereniging DDD en lid van de Kring Zwem Commissie (KZC) Gelderland. Tot op heden is de heer Klein nog docent en lid van de Examencommissie zwemofficial 4. Eerder al kreeg hij verschillende onderscheidingen voor zijn verdiensten binnen de zwemsport. Tevens is hij medeoprichter van de Achterhoekse Wandel4daagse waarbij hij zich inzet om dit evenement landelijk op de kaart te zetten.

Koninklijke Onderscheiding

Een Koninklijke Onderscheiding, in de volksmond ook wel lintje genoemd, is een blijk van waardering voor personen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. Dat kunnen mensen zijn die zich vele jaren als vrijwilliger inzetten voor een vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Maar ook mensen die binnen hun werkomgeving bijzondere prestaties leveren kunnen voor een lintje in aanmerking komen.

Dhr. Klein