Politie Gelderland-Midden

Arnhemse (61) bestolen door nepagent

Publicatiedatum: 18-8-2010 10:23:43

ARNHEM - Een 61-jarige vrouw uit Arnhem is maandag 16 augustus op de Van Nesstraat in de wijk Presikhaaf in haar woonplaats bestolen door een nepagent. De man wist haar bankpas met pincode te ontfutselen waarna haar bankrekening werd leeggehaald.

Volgens het slachtoffer werd ze die maandag even na tien uur door een man aangesproken toen ze vanaf het winkelcentrum Presikhaaf via de Honigkamp richting huis liep. De man vertelde dat hij van de politie was en een onderzoek deed naar bankpasjes. Door zijn verhaal wist hij het vertrouwen te wekken en de hand te leggen op de bankpas en pincode van het slachtoffer. Het zou gaan om een blanke man tussen de 30 en 40 jaar met een breed postuur en een opvallend bol, rond gezicht. De man had volgens de Arnhemse kort bruin tot zwart steil haar en zou accentloos Nederlands hebben gesproken. De man zou verder een lichtblauwe trui en een spijkerbroek dragen. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Verder adviseert de politie om nooit uw pincode af te staan; die is altijd strikt persoonlijk. Ook bij onderzoeken zal daar nooit naar gevraagd worden. (091416)


Doorwerther van auto beroofd, Wolfhezenaar opgepakt
Publicatiedatum: 18-8-2010 10:23:08

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdagmiddag 17 augustus in de wijk Hoogkamp een 33-jarige man uit Wolfheze aangehouden die ervan verdacht wordt een 33-jarige Doorwerther met geweld van zijn auto te hebben beroofd.

Slachtoffer en verdachte bleken bekenden van elkaar. Volgens de Doorwerther had de Wolfhezenaar hem thuis opgebeld met de vraag hem op te komen halen. In de omgeving van Schaarsbergen zou de Wolfhezenaar plotseling een scherp voorwerp hebben gepakt en de Doorwerther hebben bedreigd. Ook zou hij daarbij diens auto hebben geëist. Tijdens een worsteling zag de Doorwerther kans te vluchten onder achterlating van zijn auto. De Wolfhezenaar ging ermee vandoor. Gewaarschuwde agenten zagen hem even later op de Joris van der Haagenlaan en hielden de Wolfhezenaar aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (091378)


Arnhemmer beroofd, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 18-8-2010 10:22:33

ARNHEM - Een 30-jarige Arnhemmer is afgelopen vrijdag 13 augustus nabij het Cloekplein in de wijk Presikhaaf in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn portemonnee. De man meldde zich dinsdag 17 augustus voor het doen van aangifte. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer liep die vrijdag even na twee uur vanaf het Gamerslagplein richting Cloekplein. Daar aangekomen werd hij op het grasveld naar eigen zeggen van achter neergeslagen en raakte hij buiten bewustzijn. Even later ontdekte hij dat zijn portemonnee was verdwenen. Van een dader ontbreekt elk spoor. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. (091107)