Politie Drenthe

Woensdag 18 augustus 2010

Provincie Drenthe, 18-08-2010

Eenzijdig dodelijk verkeersongeval

LANGELO Dinsdagavond is een 51-jarige man uit Norg om het leven gekomen door een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdweg. De automobilist reed in een bestelbus over de Hoofdweg en kwam uit de richting van Roden. De man raakte in een bocht van de weg en botste tegen een boom. Reanimatie mocht niet meer baten, de man overleed ter plekke.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 52-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Tamboerpassage. De man had twee pakken vlees onder zijn jas gestopt en had deze niet afgerekend. Na het passeren van de kassa werd de man staande gehouden. Agenten hielden de man aan en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Odoorn aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De vrouw had een aantal boodschappen weggenomen en deze had ze niet afgerekend. Agenten hielden de vrouw aan en tegen haar werd op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige vrouw uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal in een warenhuis aan de Kruisstraat. De vrouw had twee jacks weggenomen zonder deze te betalen. Tegen de vrouw werd op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige automobilist uit Emmen op de Brinkenweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de automobilist aan de kant van de weg gezet vanwege zijn rijgedrag. De man moest een blaastest ondergaan en bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 625 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

Eenzijdig verkeersongeval N381

BEILEN Dinsdagmiddag heeft op de N381 een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 81-jarige automobilist uit Emmen reed in een personenauto over de N381 en kwam uit de richting van Drachten. Ter hoogte van de afslag A28 richting Assen raakte de auto van de weg. In de auto zaten naast de man ook een 80-jarige vrouw uit Emmen en een jongen van 14 jaar uit Zwolle en een meisje van 12 jaar uit Zwolle. Door het ongeval raakte de vrouw gewond en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man verklaarde tegenover de politie dat hij een bocht verkeerd had in geschat en hij was vergeten om te ritsen. Hierdoor schoot de auto met hoge snelheid rechtdoor. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgevoerd. De overige inzittenden raakten niet gewond.

Eenzijdig verkeersongeval op rotonde

GASSELTE Dinsdagochtend heeft op een rotonde op de I.R. van Veelenweg (N378) een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige automobilist uit Siddeburen reed in een personenauto met een aanhanger vol timmerhout. Deze aanhanger was op de rotonde over de kop gegaan. De man kwam uit de richting van de N34 en reed op de rotonde af. De man reed naar eigen zeggen 65 kilometer per uur en had te laat door dat de rotonde al in zicht kwam. De automobilist remde nog wel, maar schoot rechtdoor en de aanhangwagen ging vervolgens over de kop. De man raakte niet gewond.

Politie controleert het verkeer

REGIO De politie heeft dinsdag op verschillende plekken in de regio het verkeer gecontroleerd. Op de N379 werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Op de N379 werden twee bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Op de N374 werden ook twee bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Op de N34 werden ook twee bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Op de Dordsestraat in Emmen werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een te hoge snelheid en een bekeuring werd uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.