Politie Gelderland-Zuid


Ongewenst vreemdeling aangehouden

Wijchen, 18-08-2010 o Op de Cornelis Drebbelstraat in Wijchen is een 30-jarige man uit Polen zonder vaste verblijfplaats, aangehouden. Hij bevond zich op verboden terrein en hij kon zich niet legitimeren.

Een getuige had gezien dat de man via een fiets een hek over klom van een bedrijf. De gewaarschuwde agenten troffen de verdachte man inderdaad op het bewuste terrein aan en spraken hem aan. In zeer gebrekkig Nederlands probeerde hij duidelijk te maken dat hij bij een meubelbedrijf in de buurt werkte. Toen de agenten vroegen naar zijn rugzak zette hij het op een lopen.

De rugzak werd even later teruggevonden. De agenten raakten de man kwijt. Een uurtje later kregen zij een melding dat er in een café aan de Teersdijk een man zou zitten die aan het signalement voldeed. De agenten gingen ter plaatse en troffen de man inderdaad op het toilet aan. Hij bleek op het toilet drugs te hebben gebruikt. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Onderzoek op het bureau wees uit dat de man als ongewenst vreemdeling te boek staat. Na verhoor door de recherche, zal de Pool worden overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche.

(14)

Laatst gewijzigd 18-08-2010 10:49 | © Regio Gelderland-Zuid |