Politie Utrecht


Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 18-08-2010

Minderjarige dealer en kopers softdrugs aangehouden

NIEUWEGEIN Nadat bij de politie meerdere meldingen waren binnengekomen over handel in softdrugs en de daarmee gepaarde gaande overlast in de wijk Wijkersloot, ging de politie zaterdag 14 augustus over tot actie.

Voor het bezit en kopen van softdrugs werden drie minderjarige personen uit Nieuwegein en Vianen opgepakt. Daarna vond een doorzoeking plaats in de woning waaruit de softdrugs werden verkocht en werd de verkoper, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, aangehouden. In de woning werd een behoorlijk bedrag aan contant geld(handelsgeld) en 1,3 kilo weed aangetroffen en in beslag genomen.

Na het opnemen van de verklaringen en het opmaken van een proces-verbaal zijn de drie verdachten weer in vrijheid gesteld. De 15-jarige Nieuwegeiner zit nog vast en is dinsdag 17 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht.

Inbrekers overlopen

HOUTEN Op woensdag 18 augustus omstreeks 03.30 uur surveilleerden politiemensen op Het Rond. Ter hoogte gekomen van de bioscoop gelegen aan het Onderdoor, zagen zij dat meerdere personen verschillende kanten oprenden. De politiemensen zette lopend de achtervolging in, maar konden hen niet meer inhalen.

Na onderzoek bleek dat er een ruit was geforceerd van een toegangsdeur van de bioscoop en wordt vermoed dat men wilde inbreken. Ook troffen de politiemensen in de nabijheid van de bioscoop twee achtergelaten motorscooters aan. Die waren niet voorzien van kentekenplaten en mogelijk van diefstal afkomstig. De motorscooters zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar vind verder onderzoek plaats naar eventuele sporen en naar de herkomst.

Betrapt op rijden onder invloed

IJSSELSTEIN Een 33-jarige automobilist uit IJsselstein is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem woensdag 18 augustus omstreeks 01.10 uur op Uranus. Na de blaastest op straat moest hij mee naar het bureau. Daar bleek na de ademanalyse dat hij 255 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Tegen de IJsselsteiner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetgangster gewond

JAARSVELD Een voetgangster liep bij een verkeersongeval letsel op aan haar hand en arm.

Het ongeval gebeurde dinsdag 17 augustus omstreeks 10.40 uur op de Lekdijk. De voetgangster werd bij het passeren geraakt door de linkerbuitenspiegel van een bestelbus bestuurd door een 43-jarige man uit Rotterdam. Hij verklaarde dat hij de vrouw niet had zien lopen, die, volgens een getuige, gedeeltelijk in de berm liep. De vrouw werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd geconstateerd dat de elleboog was gebroken.

Tegen de bestuurder van de bestelbus wordt proces-verbaal opgemaakt.