Politie Utrecht


Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 18-08-2010

Hennepplanten vernietigd

LOENEN a/d VECHT Na meerdere meldingen over stankoverlast mogelijk veroorzaakt door hennepplanten, ging de politie dinsdag 17 augustus omstreeks 11.15 uur op onderzoek uit.

In de tuin van een woning aan de Oosterklip werden zeven hennepplanten met een hoogte van ongeveer twee meter aangetroffen. De planten verspreidden inderdaad een forse geur. De planten werden verwijderd en afgevoerd ter vernietiging.

Tegen de 43-jarige eigenaar van de hennepplanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond

ZEGVELD Een 56-jarige motorrijder uit Zegveld raakte gewond bij een aanrijding op de Hoofdweg. Hij werd met borstletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De motorrijder reed dinsdag 17 augustus omstreeks 21.55 uur over de Hoofdweg en merkte vermoedelijk te laat de schrikhekken/bebording ter hoogte van de wegwerkzaamheden op. Hij reed tussen de schrikhekken door en botste tegen een berg zand. De motor raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld.

Op verzoek van de politie zijn bij de schrikhekken nog een aantal extra gele knipperlichten geplaatst.

Hardrijder betrapt

MAARSSEN Een 22-jarige automobilist uit Verwood(GB)is betrapt op een snelheidsovertreding.

Politiemensen reden dinsdag 17 augustus omstreeks 14.15 uur over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam, toen zij werden ingehaald door de Engelsman. Zij besloten hem te volgen en een trajectmeting uit te voeren. De gecorrigeerde snelheid werd vastgesteld op 146 km/u waar 100 is toegestaan.

Na betaling van 380 euro op het bureau mocht de Engelsman zijn weg vervolgen.