Gemeente Cromstrijen


Makkelijk Lezen Plein ook digitaal

(18-08-2010)

Bibliotheek Hoeksche Waard biedt nu ook gratis toegang tot de landelijke website van het Makkelijk Lezen Plein naast de al aanwezige collectie boeken, luisterboeken en dvd's voor kinderen, die lezen niet zo makkelijk vinden.

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is er in alle 8 vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard voor kinderen met leesproblemen zoals dyslexie, concentratieproblemen door ADHD of een visuele beperking. Om ouders en kinderen naast een mooie, uitgebreide collectie en advies in de bibliotheek nog meer te bieden, is er de landelijke website www.makkelijklezenplein.nl. Hier is informatie te vinden over leesplezier, dyslexie en leeshulpmiddelen. Er staan een heleboel boeken vermeld die makkelijk zijn om te lezen en kinderen kunnen er terecht om elkaar tips te geven. Ook ouders kunnen de website raadplegen voor informatie over het MLP. Tevens kunnen zij er terecht voor al hun vragen en voor het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

In alle vestigingen kan de website gratis geraadpleegd worden op de publiekscomputers. Vestiging Oud-Beijerland heeft zelfs een computer naast het MLP staan, speciaal voor ouders en kinderen die op zoek zijn naar meer informatie. De computer is tijdens de openingstijden van de bibliotheek voor iedereen te raadplegen!

Het Makkelijk Lezen Plein wordt door iedereen gebruikt! De ervaring laat zien dat kinderen massaal materialen van het Makkelijk Lezen Plein lenen. Kinderen die moeite hebben met lezen komen er speciaal voor naar de bibliotheek, maar ook kinderen die goed kunnen lezen vinden er de leukste boeken! Het is immers een verzameling leuke, aantrekkelijke boeken. Hierdoor wordt de nadruk niet gelegd op niet goed kunnen lezen, maar op leesplezier.