Gemeente Leusden

Onteigening verlegging Maanweg c.a.

Soort bekendmaking: overig

Onteigening verlegging Maanweg c.a.

Â

Burgemeester en wethouders, handelend in opdracht van de raad van de gemeente Leusden, maken het volgende bekend.

Â

De raad van de gemeente Leusden heeft op 30 juni 2010 besloten ter voorbereiding van een verzoek tot onteigening bij de Kroon van gedeelten van percelen benodigd voor de verlegging van de Maanweg, de daarmee verband houdende harde elementen en de aansluiting van de Maanweg op de Arnhemseweg toepassing te geven aan afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht. In verband hiermee wordt - voordat de gemeenteraad een besluit neemt over het indienen van een verzoek tot onteigening - het ontwerp-verzoek tot onteigening met bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

Â

Het ontwerp-verzoek tot onteigening met bijbehorende stukken, zoals een lijst met te onteigenen onroerende zaken en een grondplantekening waarop de te onteigenen perceelsgedeelten zijn ingetekend, ligt met ingang van 19 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Â

De onteigening zal worden verzocht ten name van de gemeente Leusden, ter realisering van het bestemmingsplan Maanweg 2009. Het onteigeningsplan heeft betrekking op onroerende zaken die zijn gelegen in het gebied dat globaal wordt begrensd door:

* In het oosten: de oostelijke grens van de haakse bocht van de Maanweg c.a. nabij het voormalige perceel Maanweg 29.
* In het westen: de westelijke grens van de Arnhemseweg, min of meer tussen de percelen Arnhemseweg 4 tot en met 8 en 16 a.

De in het ontwerp-verzoek tot onteigening te betrekken gedeelten van percelen hebben op grond van het bestemmingsplan Maanweg 2009 de volgende bestemmingen: âVerkeer', âNatuur', âWater' en âGroen' en de dubbelbestemming âWaarde-ecologie'. Voorts hebben deze gedeelten van percelen gedeeltelijk nog de dubbelbestemmingen âLeiding-Gas' en âWaarde-archeologie'.

De in het ontwerp-verzoek tot onteigening te betrekken gedeelten van percelen worden momenteel gebruikt als:

Terrein (Grasland), Bedrijvigheid (Nutsvoorziening) Terrein (Natuur), Erf-tuin, Wonen (Agrarisch) Terrein (grasland) en Wonen Terrein (Natuur).

Â

De plankaart, de toelichting en de regels van het bestemmingsplan Maanweg 2009 en het voorlopig ontwerp van de Maanweg bieden inzicht in de door de gemeente ter plaatste van de in het concept-verzoek tot onteigening betrokken gedeelten van percelen voorgestane vorm van uitvoering.

Â

Gedurende de termijn dat het ontwerp-verzoek tot onteigening met bijbehorende stukken ter inzage ligt kunnen belanghebbenden bij de gemeenteraad van Leusden naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent dit ontwerp-verzoek tot onteigening en bijbehorende stukken kenbaar maken. Schriftelijk: de gemeente Leusden, afd. Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 150, 3830 AD Leusden. Mondeling: u kunt daarvoor een afspraak maken, telefoon 033 496 17 81.

Â

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden in opdracht van de gemeenteraad van Leusden,
Â