Politie Utrecht


Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 18-08-2010

Verkeersongeval met letsel

RENSWOUDE Op dinsdagavond omstreeks 19.35 uur vond op de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.

Een 46-jarige automobilist uit Renswoude reed op de Dorpsstraat vanuit de richting van Scherpenzeel en sloeg linksaf de Ubbeschoterweg op. Hierbij zag hij vermoedelijk de bromfietsster over het hoofd en daardoor ontstond een aanrijding.

De 16-jarige bestuurster van de bromfiets uit Lunteren raakte hierbij gewond aan haar linkerbeen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Politie start burgernetactie op bij zoektocht naar mogelijk suïcidale vrouw

RHENEN De politie heeft dinsdagmiddag een burgernetactie opgestart bij de zoektocht naar een mogelijk suïcidale vrouw. Hierbij werd ook een helikopter ingezet.

Omstreeks 16.00uur kreeg de politie een melding dat een 52-jarige vrouw zou zijn weggereden met de auto vanaf haar woonadres in Elst in een onbekende richting en zij mogelijk een einde aan haar leven wilde maken.

Nadat de politie telefonisch contact had gehad met de vrouw en zij aangaf zich in Leersum te bevinden, troffen agenten haar auto vervolgens in de bossen bij Leersum aan. Daarna lukt het niet meer om contact met haar te krijgen. Met verschillende politie-eenheden en een helikopter werden de bossen van Leersum uitgekamd. Tevens startte de politie een burgernetactie bij de zoektocht naar de vrouw en sprak zij ook wandelaars aan om naar haar uit te kijken. Ook de boswachters werden ingeschakeld.

Omstreeks 19.00 uur kwam er een melding binnen dat de vrouw door een wandelaar was aangetroffen in het bos. Ze was buiten bewustzijn en onderkoeld, maar ademde wel. Per ambulance is ze vervoerd naar het ziekenhuis.